Android. RIDICOL, PROBLEMELE GRAVE care Continua pe Telefoane

Android are o problema foarte mare, si e ridicol ca ea se repeta in mod constant, iar compania Google nu poate sa o rezolve, desi se chinuie din plin cu ea.

Android. RIDICOL, PROBLEMELE GRAVE care Continua pe Telefoane

Android are probleme peste probleme si ele sunt tot mai grave pentru utilizatori, dar partea cea mai ridicola sta in faptul ca ele se repeta si au la baza fix acelasi tip de exploatare. Mai exact, cateva aplicatii care au inregistrat cateva milioane de descarcari in cadrul Google Play Store contin malware care afisa reclame acunse in telefoane, ele fiind redate intr-un numar atat de mare incat au afectat functionalitatea generala a telefoanelor.

Android era exploatat intr-un asemenea mod incat afisarea acestor reclame genera consum de internet de care utilizatorii nu stiau absolut nimic, dar si un consum nedorit de resurse, care afecta autonomia bateriei. Aplicatiile care contineau acest malware erau incluse in diverse categorii, de la utilitare si pana la jocuri, iar ele au fost disponibile in Google Play pentru Android timp de aproximativ 1 an de zile inainte de a fi descoperite.

Android. RIDICOL, PROBLEMELE GRAVE care Continua pe Telefoane

Google nu a reusit sa descopere problemele pe care aplicatiile le generau pentru utilizatorii cu telefoane Android, si de asta au stat 1 an de zile in Google Play inainte de a fi retrase din magazin. Din pacate, acesta este doar unul dintre cazurile recente de aplicatii din Google Play care aveau malware de acest gen, care afecta intr-o foarte mare masura utilizatorii Android, totul fara ca ei sa stie ce se intampla in realitate.

“Deoarece actorii amenințători generează clicuri fantome și venituri publicitare, dispozitivele afectate vor suferi de baterii scurse, de încetinirea performanței și de o creștere potențială a utilizării datelor mobile din cauza vizitelor frecvente pe site-urile de publicitate. Aceste aplicații au trecut neobservate pe Google Play Store timp de aproape un an, afectând aproximativ 1,5 milioane de utilizatori înainte de a le descoperi comportamentul truditor. Utilizarea aplicațiilor de ambalatoare Android și metoda neobișnuită de a ascunde reclame adaugă un nivel de complexitate pentru cercetătorii de securitate.”

Tactica aceasta de a exploata Android prin afisarea de reclame in afara ecranului, in mod repetat, nu este noua, a fost folosita de multi hackeri pentru a face multi bani, si va fi folosita in continuare. Din pacate, utilizatorii sunt cei care pierd in tot acest proces, deoarece ei sunt singurii carora le merg telefoanele greu, care au internetul consumat aiurea, si care raman fara autonomia bateriei, si nu stiu ce se intampla.

Google ar trebui sa ofere protectie pentru Android si utilizatorii de telefoane din intreaga lume, insa din pacate nu o face, si nici nu o va putea face atat timp cat Android ramane atat de liber.