ASTEROID. Anunt ULUITOR despre unul ce vine cu VITEZA spre Terra

Asteroid. Un anunt uluitor despre unul ce vine cu foarte mare viteza pe Pamant ne arata cat de importanta a devenit analizarea acestora pentru intreaga omenire.

ASTEROID. Anunt ULUITOR despre unul ce vine cu VITEZA spre Terra

Asteroid. Marile roci cosmice care se indreapta cu viteza foarte mare spre pamant au fost si raman o sursa de foarte multe mistere si teorii, insa totul ar urma sa fie delusit in viitorul nu foarte indepartat. Agentia spatiala japoneza intentioneaza sa aduca pe pamant prima bucata dintr-un asteroid care se indreapta cu mare viteza pe Pamant, ceva ce NASA nu a putut face pana in momentul de fata, si ceva ce nu ar putea face inaintea japonezilor.

Asteroid. Ryugu este roca pe care japonezii au trimis recent o sonda care poarta denumirea Hayabusa 2, aceasta incepand sa analizeze cu foarte mare atentie suprafata de acolo, dar aceasta e doar prima parte a planului. Japonezii vor sa aduca pe Pamant inclusiv o bucata din acest asteroid, asa ca au facut planurile pentru o a doua misiune ce va aduce o prima bucata din el pentru analiza avansata de catre cercetatorii agentiei spatiale.

ASTEROID. Anunt ULUITOR despre unul ce vine cu VITEZA spre Terra

Asteroid. Naveta Hayabusa 2 a japonezilor a lansat pe roca doua navete de mici dimensiuni, pentru a inregistra imagini de pe suprafata, insa o a treia va colecta si primele probe care vor fi aduse pe Pamant. Aceasta naveta va fi recuperata, si in urmatoarele luni, poate chiar in decursul unui an, probleme colectate de pe acest asteroid vor fi aduse pe pamant de catre japonezi pentru o analiza foarte atenta a ceea ce se afla acolo in momentul de fata.

Asteroid. Naveta cu probele va fi trimisa pe Pamant pentru a ateriza undeva in Australia, intr-o zona folosita de catre armata pentru a testa diverse aparate de zbor, iar de acolo va fi colectata de catre japonezi. Multumita acestor probe de roca luate de pe asteroid, cercetatorii vor putea sa isi faca o idee mult mai clara cu privire la ceea ce compune un asemenea obiect cosmic, iar asa toata lumea va invata mai multe despre ele.

Asteroid. Misiunea este in momentul de fata programata sa se finalizeze pana la finalul anului 2020, deci totul depinde de felul in care se va face aterizarea pe roca, felul in care vor fi adunate probele, si readuse pe nava mama.