Asteroid. Imagini ULUITOARE Facute in PREMIERA pe o Roca Spatiala

Asteroid. Aceste imagini uluitoare au fost facute in premiera pe o asemenea roca spatiala, cercetatorii analizandu-le pentru a descoperi secretele sale.

0

Asteroid. In acest articol puteti vedea primele imagini uluitoare facute in premiera de pe o asemenea roca spatiala de catre o naveta care a fost trimisa pentru a explora un asemenea obiect cosmic indeaproape. Mai exact, nava spatiala Hayabusa2 a fost expediata de catre japonezi catre un asteroid numit Ryugu, ea trimitand pe suprafata sa un robot numit MASCOT, acesta fiind eliberat la 40 de metri deasupra suprafetei rocii cosmice.

Asteroid. Imagini ULUITOARE Facute in PREMIERA pe o Roca Spatiala foto

Asteroid. Din pacate, aterizarea n-a fost tocmai perfecta, robotul lovindu-se de un bolovan, apoi rostogolindu-se aproape 20 de metri, pentru a ajunge cu susul in jos intr-o groapa de pe corpul cosmic. Desi robotul MASCOT nu a ajuns in pozitia dorita, el a reusit totusi sa faca o serie de poze de pe asteroid, atat in timpul aterizarii care a durat 6 minute, cat si a celor 17 ore petrecute acolo.

Asteroid. Imagini ULUITOARE Facute in PREMIERA pe o Roca Spatiala

Asteroid. Imagini ULUITOARE Facute in PREMIERA pe o Roca Spatiala robot

Asteroid. Robotul a ramas fara baterii dupa cele 17 ore petrecute pe roca, insa a reusit sa transmita imaginile din acest articol catre cercetatorii japonezi, ei reusind sa le analizeze in detaliu. Diverse tipuri de roci au fost descoperite pe suprafata acestui asteroid, acestea avand forme, dimensiuni, dar su culori diferite, ceea ce sugereaza faptul ca aceasta roca s-ar fi impartit in mai multe bucati de-a lungul calatoriei prin spatiul cosmic.

“Ceea ce avem din aceste imagini este să știm cu adevărat cum se distribuie rocile și materialul pe suprafața acestui asteroid, care este istoria vremii despre aceste lucruri și contextul geologic. Sunt primele informații despre acest tip de materiale din mediul său original. Este pentru prima dată când am văzut un bolovan cu ceva care ajunge să treacă prin atmosferă, ceva ce avem în muzee și laboratoare din întreaga lume.”

Asteroid. Imagini ULUITOARE Facute in PREMIERA pe o Roca Spatiala suprafata

Asteroid. Unele dintre roci aveau culori cu tenta rosiatica, sau albastra, ele semanand cu resturile descoperite pe Pamant dupa ce meteoriti au reusit sa treca prin atmosfera planetei noastre inainte de a se izbi de suprafata. Aceasta este prima oara cand poze de acest gen au fost inregistrate de pe vreun asteroid, cercetatorii japonezi reusind sa ofere o premiera mondiala pentru intreaga lume, ceea ce arata cat de avansate sunt tehnologiile lor.

Asteroid. Imagini ULUITOARE Facute in PREMIERA pe o Roca Spatiala culori

Asteroid. Acestea fiind spuse, desi robotul a aterizat pe suprafata rocii in 2018, abia acum au fost publicate aceste imagini impresionante care dezvaluie putin din ceea ce se ascunde pe o asemenea roca.