WhatsApp. ATENTIE! Foarte GRAVA PROBLEMA pentru Telefoane

WhatsApp. Atentie la o problema foarte grava pe care o are aplicatia de mesagerie pe iPhone si Android, iata cat de serios sunt afectati toti oamenii.

WhatsApp. ATENTIE! Foarte GRAVA PROBLEMA pentru Telefoane

WhatsApp. Cea mai populara aplicatie de mesagerie din intreaga lume nu este ferita de o problema foarte grava care afecteaza telefoanele utilizatorilor, fie ca este vorba despre cele cu sistem de operare iOS, sau Android. Este vorba despre un atac cu malware care este facut prin intermediul unor website-uri de vreo ani de zile cei de la Google spunand ca doar iPhone e afectat, insa inclusiv Android e afectat, si WhatsApp nu este lipsita de probleme.

WhatsApp. Acel atac implica infectarea telefoanelor cu malware, ceea ce le permite hackerilor sa acceseze poze, sau mesaje, din telefoane, insa aplicatia de mesagerie este afectata inclusiv intr-un alt mod. Mai exact, conform expertilor in securitate informatica, se pare ca acest malware impiedica WhatsApp sa cripteze mesajele care sunt trimise, sau primite, prin intermediul platformei, ceea ce le permite hackerilor sa vada toate comunicatiile.

WhatsApp. ATENTIE! Foarte GRAVA PROBLEMA pentru Telefoane

WhatsApp. ATENTIE! Foarte GRAVA PROBLEMA pentru Telefoane hack
Demonstratie a hack-ului intr-o conversatie WhatsApp.

WhatsApp. Nici Telegram, iMessage, sau alte aplicatii prin care pot fi trimise mesaje criptate nu sunt excluse de la spargerea criptarii prin intermediul acestui malware, el fiind foarte complex, deci toata lumea este afectata. China l-a folosit pentru a monitoriza un anumit grup etnic din tara, insa el este atat de puternic incat inclusiv o platforma ca WhatsApp, sau iMessage, pot avea sistemele de criptare pentru mesaje complet inlaturate.

WhatsApp. Cei de la Apple au rezolvat aceasta grava problema de securitate inca din luna aprilie a acestui an, deci toti cei care au instalate actualizarile lansate dupa aceasta luna nu trebuie sa isi faca vreo grija. Toti cei care au actualizarile anterioare, ar trebui sa instaleze imediat cea mai recenta versiune publica a iOS, iar asta pentru ca nu conteaza ce versiune are aplicatia WhatsApp, problema fiind la nivel de sistem de operare.

WhatsApp. In cazul Android s-ar parea ca ar exista deasemenea aceasta problema, insa nu se stie de la ce versiune ea ar fi fost rezolvata, sau daca nu a fost rezolvata deloc deocamdata.