Gmail aduce in Sfarsit pe Telefoane o Functie Extrem de utila

Gmail aduce in sfarsit pe telefoanele mobile o functie extrem de utila care este oferita pe web, iata cat de mult te poate ajuta ea in viata de zi cu zi.

Gmail aduce in Sfarsit pe Telefoane o Functie Extrem de utila

Gmail a lansat in aplicatia pentru telefoane mobile o functie extrem de utila pe care foarte multa lume o astepta de ceva vreme, insa iata ca intr-un final avem parte de o schimbare binevenita. In mod complet surprinzator, cei de la Google au implementat in aplicatia Gmail pentru iPhone o functie care permite eliminarea monitorizarii citirii email-urilor prin blocarea incarcarii imaginilor externe care sunt atasate de catre expeditori.

Probabil ca unii dintre voi nu stiti, dar desi Gmail nu trimite confirmari de citire pentru email-uri, unele servicii permit monitorizarea citirilor prin atasarea unei imagini, de obicei transparente, in semnatura expeditorului. In momentul in care acea imagine este incarcata de catre persoana care citeste email-ul, expeditorul primeste o confirmare a faptului ca acel email a fost citit, iar Gmail urmeaza sa elimine aceasta practica.

Gmail aduce in Sfarsit pe Telefoane o Functie Extrem de utila

Gmail ii va intreba pe utilizatori, de fiecare data cand o imagine externa este atasata unui email, daca vor sa afiseze acea imagine, si implicit sa o incarce de pe serverul extern, ceea ce ar si confirma citirea mail-ului. Daca utilizatorul refuza sa confirme incarcarea ei, atunci expeditorul nu va mai avea de unde sa stie ca email-ul a fost citit de catre persoana care l-a primit, iar asta e o masura foarte buna a Gmail pentru utilizatorii sai.

Gmail are deja optiunea disponibila in meniul de setari al aplicatiei pentru telefoanele iPhone, astfel ca deja puteti bloca monitorizarea email-urilor citite de pe telefoane, astfel ca nimeni nu va sti cand le cititi, sau nu. Functia este oferita de foarte multa vreme in Gmail in versiunea web, astfel ca schimbarea ajunge acum pe telefoanele iPhone pentru a aduce mai multa intimitate si aici, iar daca nu ati activat-o pe undeva, va recomand sa o faceti chiar acum.