iPhone 11 va avea un NOU Co-Procesor SPECIAL Numit Rose/R1

iPhone 11 va avea un nou co-procesor special integrat de catre Apple, acesta avand denumirea Rose, R1, iata ce noutati importante va aduce pentru noi.

iPhone 11 va avea un NOU Co-Procesor SPECIAL Numit Rose R1

iPhone 11 are o noua surprize foarte interesanta dezvaluita cu doar o zi inaintea prezentarii oficiale facute de catre Apple, si vorbim despre un nou co-procesor care va fi integrat in chip-ul A13. Cu numele de cor Rose, R1, acest co-procesor ar urma sa il inlocuiasca pe actualul implementat in telefoanele iPhone, doar ca va avea o functionalitate extinsa pentru o serie de functii noi care sunt pregatite de catre compania Apple pentru clienti.

Spre deosebire de actualul co-procesor M din telefoanele iPhone, cel R1 din iPhone 11 nu va integra doar accelerometru, giroscop, barometru, compas, microfoane, ci va permite si masurarea momentului de inertie. In continuare, acest co-procesor R1 va contine si suport pentru tehnologia UWB, ultra-wideband, sau monitorizarea optica a miscarilor folosind camera, plus suport pentru functiile integrate in Bluetooth 5.1, deci vorbim de un upgrade mare.

iPhone 11 va avea un NOU Co-Procesor SPECIAL Numit Rose/R1

iPhone 11 va avea pentru Bluetooth 5.1 implementat suport pentru tehnologiile Angle of Arrival, AoA, si Angle of Departure, AoD, acestea permitand descoperirea mult mai exacta a trackerelor Bluetooth. Practic, Apple vrea sa ofere in iPhone 11 suport pentru Apple Tags, un dispozitiv care poate fi atasat oricaror obiecte pe care le pierdem des, iar multumita lui, dar si iPhone 11, le vom putea gasi mult mai usor oriunde le-am pierdut/uitat.

“Pe baza dovezilor provenite de la o compilare internă a iOS 13, prima iterație a coprocesorului Rose, R1 (t2006), este similară coprocesorului de mișcare din seria M de la Apple. Coprocesorul Rose va adăuga suport pentru o unitate de măsurare inerțială (IMU), caracteristici Bluetooth 5.1, bandă ultra-largă (UWB) și cameră (inclusiv captura de mișcare și urmărire optică), date pentru senzor pentru a spune nu numai unde este dispozitivul, dar și să fuzioneze acest senzor date împreună pentru a găsi etichete Apple pierdute și ajutor în procesarea persoanelor Ocluzie de la ARKit.”

iPhone 11 va oferi o functionalitate mult mai extinsa si pentru alte trackere care mai exista pe piata, daca Apple va avea si API-uri speciale in iOS 13 pentru ele, dar totul depinde foarte mult de ceea ce vor sa faca americanii. Separat de asta, datele pe care noul co-procesor din iPhone 11 le va putea inregistra ar putea permite inclusiv monitorizarea mult mai buna a activitatilor pe care le facem zilnic, dar mai multe despre asta vom afla maine seara.

iPhone 11 va fi prezentat maine seara incepand cu ora 20:00, iar pe iDevice.ro veti gasi toate noutatile pe care compania Apple le-a pregatit pentru clientii din intreaga lume.