Calea Lactee. NASA UIMITA de o INCREDIBILA Descoperire din Galaxie

Calea Lactee

Calea Lactee. NASA UIMITA de o INCREDIBILA Descoperire din Galaxie

Calea Lactee. NASA a fost uimita de o serie noua de structuri descoperite in galaxia din care facem parte, acestea avand forma unor clepsidre, dar emit unde radio si au dimensiuni care ajung la cativa ani-lumina. Cercetatorii nu stiu sigur ce anume se ascunde in spatele acestor structuri descoperite in Calea Lactee, insa sunt de parere ca ele ar fi rezultatul unor emisii energetice de intensitate foarte mare, care au avut loc langa gaura neagra a galaxiei.

Calea Lactee. Cercetatorii cred ca aceste structuri s-au format acum cateva milioane de ani in galaxia noastra, deci e interesant ca au fost descoperite abia acum de catre cercetatorii din diverse tari. Cercetatorii spun si ca gaura neagra de langa Calea Lactee devine activa in mid aleator in timp ce inghite ale corpuri cosmice, iar un asemenea fenomen e posibil sa fi dezvaluit structurile care pana in momentul de fata au fost complet ascunse.

Calea Lactee. NASA UIMITA de o INCREDIBILA Descoperire din Galaxie

Calea Lactee. Gaura neagra din centrul galaxiei noastre a fost de-a lungul timpului o sursa de foarte multe mistere care cu greu si-au gasit o rezolvare, insa iata ca incetul, cu incetul, totul incepe sa fie clarificat. Aceste structuri din mijlocul galaxiei ar putea ascunde unele mistere foarte interesante cu privire la Calea Lactee, mai ales ca vorbim despre ceva ce pana acum nici macar nu a fost observat de cercetatori.

„Centrul galaxiei noastre este relativ calm în comparație cu alte galaxii cu găuri negre centrale foarte active. Chiar și așa, gaura neagră centrală a Calea Lactee poate deveni, din când în când, activă necaracteristic, arătând în timp ce devorează periodic aglomerații masive de praf și gaz. Este posibil ca o asemenea frenezie de hrănire să fi provocat izbucniri puternice care au umflat această caracteristică nevăzută anterior. “

Calea Lactee. Avand in vedere ca aceste structuri au fost descoperite abia acum, este foarte posibil ca altele ascunse inca sa mai existe in galaxia noastra, si sa fie nevoie de un eveniment similar pentru a le vedea. Dimensiunea galaxiei face imposibila descoperirea tuturor misterelor sale, Calea Lactee parand sa aiba cate ceva nou descoperit in fiecare saptamana de catre cercetatorii care o monitorizeaza cu mare atentie.

Calea Lactee. Acestea fiind spuse, va fi foarte intersant de vazut ce anume vor mai descoperi cercetatorii, insa pe masura ce misterele sunt devaluite, aflam cate se mai ascund prin galaxie.