RCS & RDS. are o PRIMA PROBLEMA Serioasa cu Lansarea 5G

RCS & RDS. Operatorul de telecomunicatii are o prima problema serioasa cu lansarea serviciilor 5G in Romania, iata cu ce se confrunta in momentul de fata compania.

RCS & RDS. are o PRIMA PROBLEMA Serioasa cu Lansarea 5G

RCS & RDS. O prima problema serioasa pentru lansarea 5G pregatira de catre operatorul de telecomunicatii a aparut, si cei de la Digi au fost deschisi in ceea ce priveste situatia prin care trec in momentul de fata. Nu vorbim despre vreo problema privind lansarea 5G din Romania, ci despre o problema pe care cei de la RCS & RDS o au cu lansarea serviciilor 5G in Ungaria, autoritatile de acorlo refuzand sa le permita sa participe la crearea lor.

RCS & RDS. Autoritatea Maghiară pentru Media și Telecomunicații (NMHH), echivalentul ANCOM-ului din Romania, a decis sa-i interzica operatorului din Romania sa participe la licitatia pentru achizitia de frevente pentru retelele 5G. Desigur ca RCS & RDS este de parere ca decizia luata de catre autoritatile din Ungaria nu este una corecta, si au anuntat ca o vor contesta prin toate mijloacele legale pe care le au la dispozitie, ceea ce e perfect normal.

RCS & RDS. are o PRIMA PROBLEMA Serioasa cu Lansarea 5G

RCS & RDS. Operatorul de telecomunicatii se plange de decizia care a fost luata de catre autoritatile din Ungaria, insa nu a detaliat si ce motive au fost date de catre ei pentru a impune o asemenea hotarare. Chiar si asa, RCS & RDS a devenit un jucator foarte important pe piata de telecomunicatii din Ungaria, deci nu se va lasa chiar atat de usor intentia de a participa la crearea retelelor 5G care vor fi lansate in tara pentru clienti.

“Societatea dorește să își informeze investitorii și acționarii că la data de 13 septembrie 2019, Autoritatea Maghiară pentru Media și Telecomunicații (NMHH) a transmis Societății decizia de respingere a participării Societății la licitația pentru utilizarea frecvențelor 5G în Ungaria. Considerăm că decizia NMHH este incorectă și lipsită de temei real. În opinia noastră, hotărârea NMHH este în afara condițiilor prevăzute de caietul de sarcini, bazându-se pe supoziții și fapte care se presupune că se vor întâmpla, iar nu pe date concrete și analize fundamentate.”

RCS & RDS. Pe partea de telefonie mobila, Digi a crescut foarte mult in Ungaria, si vrea sa continue cresterea, cumparand Invitel tocmai pentru a avea o pozitie si mai puternica in tara. Decizia autoritatilor din Ungaria afecteaza fara discutie investitiile pe care cei de la RCS & RDS le fac in momentul de fata, astfel ca ramane de vazut in ce masura caile de atac vor putea rezolva problemele, si asta suficient de repede.

RCS & RDS. Separat de Ungaria, in Romania operatorul de telecomunicatii a lansat deja o retea 5G in cateva orase, si continua sa-si extinda acoperirea, totul in timp ce alti operatori inca n-au lansat vreo retea 5G.