NASA. ALERTA cu un NOU ASTEROID MARE ce se Apropie de Pamant

NASA. O alerta privind un nou mare asteroid a fost emisa astazi de catre agentia spatiala americana, iata ce spune despre o roca noua ce vine cu viteza spre Pamant.

NASA. ALERTA cu un NOU ASTEROID MARE ce se Apropie de Pamant

CUMPARA iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max din ROMANIA, iata PRETURILE in aceasta pagina si aceasta pagina pentru TOATE MODELELE!

NASA. Americanii au emis o noua alerta cu un asteroid de dimensiune mare care se apropie cu viteza de Pamant, el miscandu-se prin spatiul cosmic la viteze de peste 80.000 km/h, deci un impact ar fi extrem de periculos. 1998 FF14 este denumirea pe care NASA a acordat-o acestui asteroid cu diametru de 140 de metri, el urmand a ajunge la Pamant in data de 24 septembrie, deci in mai putin de o saptamana, si teoretic n-ar trebui sa fim loviti.

NASA. Chiar si asa, avand in vedere dimensiunea foarte mare a acestui asteroid, agentia spatiala americana sustine ca l-a inclus in categoria celor cu potential periculos, deci il monitorizeaza cu foarte mare atentie. Conform calculelor facute de catre cei de la NASA, acest asteroid ar urma sa se apropie de Pamant undeva spre dimineata zilei de 24 septembrie, deci va putea fi urmarit de catre oricine in cursul acelei nopti, pe masura ce se va apropia.

NASA. ALERTA cu un NOU ASTEROID MARE ce se Apropie de Pamant

NASA. Daca un asteroid atat de mare ar lovi Pamantul, atunci ar putea genera pagube insemnate pe regiuni foarte intinse, chiar mii de kilometri, deci de fiecare data cand unul este descoperit, astronomii sunt in alerta. Deocamdata cei de la NASA au spus ca nu exista vreo sansa ca vreun asteroid sa se loveasca de Pamant in urmatoarele cateva decenii, dar totusi dezvolta un sistem planetar de protectie, impreuna cu agentia spatiala europeana.

“Asteroidul impunător măsoară până la 430 m de 1.410 m și se închide rapid pe Pământ. Numit 1998 FF14, asteroidul zboară spre planeta noastră pe o traiectorie apropiată. NASA se așteaptă ca Asteroid FF14 să ajungă aproape de Pământ în dimineața zilei de 24 septembrie. Când se va întâmpla acest lucru, roca spațială va trage cu viteze de 22,26 km pe secundă 80,136 km / h.”

NASA. Din moment ce ambele agentii spatiale dezvolta sisteme de acest gen, este cat se poate de clar faptul ca ambele se asteapta ca la un moment dat sa aiba loc un impact, deci incearca sa ne protejeze acum. E greu de spus in ce masura vor fi utile aceste sisteme de la NASA si ESA, si de cati ani va fi nevoie pentru testare si pregatire in vederea utilizarii, asa ca va trebui sa avem incredere ca vor fi pregatite.

NASA. Concluzionand, un asteroid mare se indreapta cu viteza uriasa spre Pamant, poate provoca distrugeri uriase pentru intreaga planeta, dar deocamdata nu exista mari motive de ingrijorare.