ASA ACTIVEZI noul DARK MODE din iOS 13 pe iPhone, iPod Touch

iOS 13 are un dark mode integrat de catre Apple, asa il activezi pe iPhone si iPod Touch chiar acum pentru utilizare in aplicatii si nu numai.

ASA ACTIVEZI noul DARK MODE din iOS 13 pe iPhone, iPod Touch

iOS 13 are dark mode, da ati citit bine, compania Apple a implementat oficial o tema intunecata chiar in anul in care Android 10 o are tot oficial disponibila. In iOS 13 noul dark mode este oferi in principal pentru aplicatii, nu prea mult si prin restul interfetei de utilizator, dar asta n-ar trebui sa fie o surpriza prea mare.

Activarea noului dark mode se face din meniul pentru controlarea optiunilor dedicate ecranului, iOS 13 avand un sistem foarte simplu pus la dispozitie. Daca mergeti in Configurari > Afisaj si Luminozitate, Settings > Display & Brightness, veti vedea imediat optiunea de a alege iintre dark mode si light mode.

ASA ACTIVEZI noul DARK MODE din iOS 13 pe iPhone, iPod Touch

activare dark mode ios 13
Meniul pentru activarea iOS 13 de pe iPhone.

iOS 13 are deasemenea si o optiune de a lasa telefoanele iPhone sa activeze in mod automat noul dark mode in functie de ora din zi, deci alegerea e la voi. In mod normal, imediat dupa terminarea actualizarii la iOS 13 ar trebui sa va apara oricum optiunea de a alege daca vreti sa folositi dark mode, sau nu, deci n-ar trebui sa mai cautati meniul.

Ca fapt divers, desi s-a spus ca iOS 13 poate imbunatati autonomia bateriei cu acest dark mode, pana acum n-am vazut asa ceva pe iPhone. Nu exista nici chiar atat de multe aplicatii, separat de cele native, care sa aiba dark mode implementat, astfel ca deocamdata utilitatea va fi limitata.