iOS 13 are o PROBLEMA foarte GRAVA Anuntata de catre Apple

ios 13 problema tastaturi terte

iOS 13 are o problema foarte grava anuntata de catre compania Apple la foarte scurt timp dupa ce a lansat iOS 13.1 pentru iPhone, iPad, iPod Touch. Conform celor de la Apple, in iOS 13 exista o problema foarte mare din cauza careia tastaturile terte din App Store pot accesa datele pe care le tastam cand le folosim.

iOS 13 le permite acestora aplicatii sa acceseze informatiile tastate chiar daca utilizatorii le blocheaza accesul la date, deci e o problema de sistem. Problema de securitate pentru iOS 13 si tastaturile terte afecteaza inclusiv iOS 13.1, iar compania Apple a anuntat o actualizare noua pentru a o rezolva, probabil iOS 13.1.1.

Printre tastaturile terte care pot fi instalate in iOS 13 si afecteaza securitatea utilizatorilor se numara Gboard, Swiftkey, insa si oricare alta din iDevice-urile voastre. Practic, orice fel de aplicatie terta care poate fi instalata in iOS 13 poate prelua datele pe care utilizatorii le introduc prin intermediul lor, asa ca trebuie sa aveti grija.

“O actualizare software viitoare va rezolva o problemă care afectează aplicațiile de la tastatură de la terți. Această problemă se aplică numai dacă ai instalat tastaturi terțe pe iPhone, iPad sau iPod touch. Extensiile de tastatură ale unor terțe părți din iOS pot fi proiectate pentru a rula complet autonom, fără acces la servicii externe sau pot solicita „acces complet” pentru a oferi funcții suplimentare prin acces la rețea. Apple a descoperit o eroare în iOS 13 și iPadOS care poate duce la extinderea tastaturii acces complet, chiar dacă nu ați aprobat acest acces.”

iOS 13 vine totusi cu QuickPath, un nou mod de scriere fara a ridica degetele de pe ecran, iar anuntul celor de la Apple are cel mai probabil scopul si de a reduce interesul pentru aplicatiile terte.

11 COMENTARII

  1. Is o groaza de probleme pe ios 13.1 ip7, am probleme cu safari, whatsapp se deschide ft greu, de pe lockscreen nu pot sa dau stanga la notificari si dreapta camera nu merge pagina, cand vb pe facetime am vazut ca tot se schimba wifi pe 3g, bateria nu prea tine si am din viata 81%, cand deschid cu amprenta tel inca imi arata sus pe ecran status bar lacatul pt cateva secunde.

  2. Is o groaza de probleme pe ios 13.1 ip7, am probleme cu safari, whatsapp se deschide ft greu, de pe lockscreen nu pot sa dau stanga la notificari si dreapta camera nu merge pagina, cand vb pe facetime am vazut ca tot se schimba wifi pe 3g, bateria nu prea tine si am din viata 81%, cand deschid cu amprenta tel inca imi arata sus pe ecran status bar lacatul pt cateva secunde.

  3. Mai are cineva probleme cu semnalul pe ios13.1. Mie imi tot cade si revine. La fel ca pe ios 13. Este oribil. Iar referitor la tras de sus in jos sa cauti in telefon diverse (nu stiu cum ii spune), contactele nu mi mai apar acolo daca doresc sa caut un contact, doar diverse foldere si mailuri. Contacte doar daca am fost sunat de respectivul, si pot doar sa l apelez, nu sa citesc detaliile lui. A mai patit cineva asa?