Orange Vorbeste despre CUMPARAREA Operatiunilor Telekom Romania

Orange face primele declaratii despre cumpararea operatiunilor Telekom din Romania, iata ce are de spus opratorul in legatura cu tranzactia pregatita.

orange cumparare telekom

Orange va cumpara divizia de servicii fixe a Telekom, acest lucru fiind deja transmis catre Guvernul Romaniei, care analizeaza tranzactia, si ar trebui sa isi dea acordul in urmataorele saptamani pentru finalizarea achizitiei. Cei de la Orange au ramas destul de tacuri in toata perioada in care au aparut zvonuri conform carora ar dori sa cumpere divizia de servicii fixe a Telekom, insa iata ca au facut in sfarsit o declaratie cu privire la planurile pe care le au.

Orange a oferit declaratia de mai jos pentru presa care a intrebat despre intentiile sale vis-a-vis de achizitia diviziei Telekom, si desigur ca nu a spus absolut nimic clar, asa cum se intampla de obicei. Orange nu a confirmat, sau infirmat, faptul ca intentioneaza sa cumpere vreo dvizie a celor de la Telekom, insa lucrurile se vor intampla cel mai probabil exact precum in zvonuri, din moment ce Guvernul a inceput sa analizeze aceasta tranzactie.

Orange Vorbeste despre CUMPARAREA Operatiunilor Telekom Romania

Orange va cumpara divizia de servicii fixe a Telekom pentru a-si completa fix ceea ce-i lipseste in momentul de fata, adica infrastructura de internet fix, operatorul folosind-o acum pe cea a Telekom, cu costuri consistente. Avand in vedere ca Telekom vrea sa renunte la tot, Orange va aduce cateva milioane de clienti in reteaua sa, adica atat pe cei care au internet, cat si pe cei care au servicii de televiziune, sau telefonie fixa.

“Ambiția Grupului Orange continuă să se concentreze pe poziția de operator-lider de comunicații fixe și mobile în Europa și evaluăm oportunitățile existente în țările în care activăm pentru a avansa această strategie. Ca de obicei, vom informa părțile interesate în legătură cu deciziile corporative relevante, dar, ca principiu, nu comentăm în privința speculațiilor referitoare la piețele locale de fuziuni și achiziții.”

Orange isi va consolida pozitia de lider pe piata de telecomunicatii din Romania cu aceasta achizitie, urmand a adauga peste 2 milioane de clienti noi care folosesc acum serviciile fixe ale Telekom. Nu se stie cat ar urma sa coste aceasta achizitie, insa Orange va trebui cu siguranta sa scoata o suma considerabia pentru a lasa Telekom sa scape de o jumatate din afacerile sale din Romania, totul poate chiar in 2019.

Orange si Telekom nu vor confirma in mod oficial ceea ce se intampla pana in momentul in care actele au fost semnate, deci mai raman cateva luni ce incertitudine cu privire la evolutia lucrurilor.