Windows 10, Anunt ULUITOR Facut de Microsoft privind PC-urile

Windows 10 are parte de un anunt uluitor facut de catre compania Microsoft, iata incredibila veste cu privire la calculatoarele care folosesc sistemul de operare.

windows 10 900 milioane

Windows 10 este in centrul unui anunt uluitor facut de catre Microsoft privind PC-urile pe care sistemul de operare ruleaza, iar ceea ce a spus compania a uimit foarte multa lume imediat dupa dezvaluire. Conform celor de la Microsoft, Windows 10 este in momentul de fata folosit pe peste 900 de milioane de calculatoare din intreaga lume, in ultimul an rata de adoptie avand cea mai mare crestere din intreaga perioada de disponibilitate a versiunii.

Windows 10 ruleaza in momentul de fata pe calculatoare, Xbox-uri, dispozitivele HoloLens, si chiar pe Surface Hub, iar Microsoft spune ca atunci cand se combina toate acestea, se aduna acesti 900 de milioane de utilizatori. Desigur ca vasta majoritate a instalarilor facute pentru Windows 10 sunt pe calculatoare, nu pe dispozitivele adiacente, iar cresterea ratei de adoptie vine contrar cursului lucrurilor, actualizarile recente pentru sistemul de operare avand foarte mari probleme.

Windows 10, Anunt ULUITOR Facut de Microsoft privind PC-urile

windows 10 900 milioane utilizatori

Windows 10 urmeaza sa depaseasca bariera de 1 miliard de utilizatori activi in platforma undeva pe la inceputul anului viitor, mai ales ca Windows 7 va ramane fara suport, iar multe companii vor fi obligate sa renunte la el. Nici Windows XP nu mai are parte de atentia companiei, astfel ca Windows 10 va fi urmatoarea alegere normala pe care vor trebui sa o faca oamenii si companiile care vor sa foloseasca PC-urile, deci rata de adoptie va creste.

Windows 10 a crescut cu 200 de milioane de utilizatori activi in doar un an de zile, iar asta dupa ce a inceput sa se stabilizeze ideea conform careia rata de crestere a sistemului de operare va stagna din cauza problemelor. Ei bine, iata ca in ciuda numeroaselor probleme pe care Windows 10 le-a avut, oamenii au continuat sa il instaleze, iar asta nu se va opri, deci in 2020 vom asista la atingerea barierei de 1 miliard de dispozitive active cu platforma.

Windows 10 este oricum cel mai folosit sistem de operare pentru PC-uri din intreaga lume, astfel ca acum vorbim doar despre recorduri cu care se va putea lauda Microsoft in viitor.