REGELE Fotografiei a Venit, Huawei MATE 30 Pro DOMINA Samsung

Huawei MATE 30 Pro a devenit noul rege al fotografiei, review-ul celor de la DxoMark punand telefonul fara discutie deasupra celor de la Samsung.

Huawei MATE 30 Pro este regele fotografiei pentru telefoane, sau cel putin asta spun expertii de la DxoMark, care pun telefonul chinezilor deasupra Samsung GALAXY Note 10 Plus, sau S10. Pentru iPhone 11 Pro nu exista deocamdata un review facut de catre expeti, dar e putin probabil ca telefonul celor de la Apple sa intreaca Huawei MATE 30 Pro in vreun fel, astfel ca nici nu prea are rost sa asteptati vreun, test, diferentele fiind oricum mici.

Huawei MATE 30 Pro a obtinut note extelente pentru inregistrarea de poze, cu cea mai buna dintre ele pentru focalizarea automata, urmata de catre expunere, dar si de zoom-ul optic, cel mai bun dintre toate. Pentru partea video, Huawei MATE 30 Pro a avut apreciata tot focalizarea, dar si acuraterea culorilor, sau stabilizarea, deci in mod teoretic ar trebui sa faca inregistrari video chiar mai bune decat cele ale telefoanelor din seria iPhone 11.

REGELE Fotografiei a Venit, Huawei MATE 30 Pro DOMINA Samsung

Huawei MATE 30 Pro are capacitatea de a inregistra poze cu zgomot foarte redus, iar desi camera wide-angle nu e chiar atat de grozava din acest punct de vedere, ea se descurca bine in majoritatea situatiilor. Zoom-ul este ceva special la Huawei MATE 30 Pro, care ramane cu cel hibrid de pana la 10X, pe care l-am vazut inclusiv in Huawei P30 Pro, deci veti putea face poze extrem de bune chiar si cu persoane/obiecte, aflate la distante mari.

Huawei MATE 30 Pro nu reuseste totusi sa intreaca Samsung GALAXY Note 10 Plus in ceea ce priveste inregistrarea de clipuri video, deci probabil nu va reusi sa depaseasca nici telefoanele iPhone 11 Pro. Desigur ca pana cand nu avem un review facut pentru iPhone 11 Pro nu vom sti cum se plaseaza in comparatie cu Huawei MATE 30 Pro, deci va fi foarte interesanta de vazut o comparatie facuta de catre DxoMark si pentru aceste modele.

Huawei MATE 30 Pro este disponibil pentru precomanda deocamdata doar in China, dar va ajunge candva si in Europa, insa din pacate fara aplicatiile si serviciile celor de la Google.

17 COMENTARII

  1. Dupa experienta cu note 10,nu multumesc.
    Pixel 4 daca va avea baterie buna si fara problemele ce le-au avut cei cu pixel 2.. este o varianta.
    Huawei nu ma risc chiar daca am fost multumit de p30
    Edit: george probabil are amici ce nu folosesc note 10, sau are prieteni imaginari

  2. Și pe iPhone 11 Pro tot made in China scrie asa ca ramai-prost și dobitoc-cu Apple al tău ca de altceva nu ești în stare… Se vede ca ai iq limitat de puștiulică-găozar și nu te-duce-capul la mai mult!

  3. Din pacate trebuie sa imi schimb Samsung cu viitorul pixel 4..din moment ce in huawei nu prea mai ai ce gasi si este riscant…deja dupa ce se lanseaza si pixel 4…nici in top 3-4 nu va mai fi note 10
    Probabil top 3 va fi pixel mate 30 si iphone 11

  4. Omul nu prea intelege…probabil este fanatic cu samsung…si acum ca mate 30 este peste, iphone 11 este peste si in curand pixel 4….deja samsung nu prea mai intra nici in top 5

  5. Da, nu stiu ce are omu…probabil este foarte obsedat si maltratat la cum se comporta si la cat timp isi face sa schimbe conturile doar ca sa zica aceelasi comentariu infantil

  6. Mai bine astepti S11 decat mediocritatile lui Google , o sa fie peste tot la ce zvonuri sunt despre camera .
    Momentan Huawei are cea mai tare camera principala , Samsung se tie bine , o are pe cea frontala cea mai tare , se tin bine pentru ca inovatiile vin la Samaung intotdeauna in luna martie .

  7. mate 30 este spectaculos si merita din multe puncte de vedere dar fara suport Google este pa, ura si la gara mai ales la pretul cu care vine, pixel=garbage, hidos-si-mediocru, pur si simplu nu merita doar pentru soft si camera, exista multe optiuni mult mai bune si mai atractive iar iphone este la coada, codasul pe anul acesta, cu mult in urma tuturor dupa cum am vazut si la poze, procesor, sticla-ordinara care crapa imediat si design-carte zici ca e facut-la-misto/betie…=expensive-garbage. hai pa ca esti leguma,hoit-uman,mizerie nu am de ce sa pierd timpul cu retarzzzi ca tine…pa-si-sictir!

  8. Dupa experienta cu note 10,nu multumesc.
    Pixel 4 daca va avea baterie buna si fara problemele ce le-au avut cei cu pixel 2.. este o varianta.
    Huawei nu ma risc chiar daca am fost multumit de p30
    Edit: george probabil are amici ce nu folosesc note 10, sau are prieteni imaginari

  9. Ce-papagal esti! Chiar nu iti e rusine asa putin?Nu te-ai plictisit-sa-fii-penibil? Sa minti-cu-nerusinare? Daca chiar aveai note 10 erai in extaz acum…Am 3-4 amici cu Note10/+ si merg blana, au autonomie excelenta si sunt exceptionale din toate punctele de vedere…Cum poti sa spui ca ai o experienta proasta cu acest telefon??clar si concret??? ce te nemultumeste?? probe bro, aratane dovezi, evidente nu gargara-proasta si troll-cum obisnuiesti zilnic! Arata-ne o factura la Note 10 cu numele Silviu Branescu! Arata-ne un cod imei! Poze/video cu evidente clare ca Note este plin de probleme cum spui… Altfel nu te mai chinui sa arunci cu-noroi ca nu te mai crede nimeni. Asa pot spune si eu de iphone verzi-si-uscate ca nu ma doare gura dar as fi doar un-troll/mascarici-penibil… Daca ai un gram de onoare si vrei sa demonstrezi ca eu sunt un-gunoi si ma iau de tine aiurea arata dovezile si demonstreaza-mi ca ma insel! Altfel esti un-mascarici si un-troll-infect-demn-de-mila…

  10. exact cum banuiam. nu ai si nu ai avut niciodata altceva in afara de aifon/apple la cat de frumos vorbesti despre ei si esti doar un bufon/mascarici cu hate-ul si trollul la maxim. hai-pa! sa nu te mai aud cu baliverne/minciuni ca te-scuip si te bag-in-huda-ma-tii!

  11. Îmi place ce au facut,e un telefon foarte interesant,zoomul e foarte bun,stabilizarea dar culorile lor din poze sunt super saturate,deci nici nu ma pot uita la asa ceva fără să mă doară ochi.Părerea mea e ca IPhone are cea mai buna camera,asta zic toți revieweri si pozele sunt superbe,si asta datorita culorilor foarte bune,multa claritate,echilibru în toate cele 3 camere,cea mai buna camera frontala si cel mai bun pe video.Acum DXOmark punctează mult mai multe capitole bineînțeles,care nu influențează calitatea pozelor,ci dau mai multe posibilități.Adică să fim serioși ce e mai important culorile sau efectul bokeh?Stabilizarea sau sau zoom-ul 50x? De aia câteodată cele mai sus telefoane din TOP nu fac cele mai bune poze.Asa e si Pixel 3,un telefon cu unul din cele mai bune camere dar acum nu mai prinde nici Top 10 în DXOMARK,pt ca nu face poze 10x si nu are senzori TOF pe bokeh,deci sa fim serioși…

  12. Hai măi frate, chiar nu cred ca pui botul la ce zice ăsta. No offense. Pana sa dispară srb, se dadea un prăpădit care folosea niște Huawei de acu’ 10 ani. Era un amărât care primea firimituri de la srb.
    Acum? După ce l-a excomunicat zzaaone pe srb, Branescu are ultimele modele de samsunguri nasoale, toate huawei-urile si pixel-urile, dar iubește iphone. Pe care nu și-l cumpără. Este evident ce face. Orice împotriva samsung. Își cumpără samsung proaspăt si se așteaptă sa cadă pe 3-4. Pe bune?
    Chiar nu înțelegi ca este același troll care urăște samsung si laudă apple? Omul are probleme grave.
    Nu te supăra, dar băiatul asta (srb/branescu) mi-a jignit familia desi discutam civilizat si nici măcar nu eram in dialog cu el.
    Dar poate e mai bine sa il țineți pe aici sa jignească lumea decât sa iasă pe stradă