Google Chrome: Functia FOARTE IMPORTANTA Anuntata de Google

Google Chrome are o functie foarte importanta anuntata pentru utilizatorii din lumea intreaga, browserul urmand a ne oferi ceva de care nu stiam ca aveam nevoie.

Google Chrome verificare parole

Google Chrome are anuntata in mod oficial de catre compania Google implementarea unei functii foarte importante pentru utilizatorii din intreaga lume, iar asta in conditiile in care securitatea a devenit o preocupare a sa. Mai exact, Google Chrome va avea implementata in mod nativ extensia Password Checkup, care a fost lansata initial pentru a verifica parolele folosite de catre utilizatori pentru logare in diverse conturi.

Google Chrome a creat aceasta extensie pentru a le permite utilizatorilor sa verifice daca parolele folosite pentru logare in diverse website-uri fac parte din vreo baza de date cu parole furate de catre hackeri. Google spune ca 650.000 de persoane au instalat extensia in browserul Google Chrome pana acum, ea fiind folosita pentru verificarea parolelor pentru 1.5% din totalul logarilor facute in conturi Google de la lansarea sa si pana acum.

Google Chrome: Functia FOARTE IMPORTANTA Anuntata de Google

Google Chrome va avea extensia integrata direct in browser pentru a extinde verificarile pe care le pot face utilizatorii pentru parole, dar si pentru a simplifica intregul proces de securizare a conturilor lor. Interesant este ca aceasta verificare a integritatii parolelor nu ajunge doar in Google Chrome, ci este implementata si in platforma online in care utilizatorii care au conturi Google pot administra setarile pentru ele, implicit si parolele.

Google Chrome implementeaza aceasta masura de securitate suplimentara pentru browserul sau si pentru ca americanii nu s-au prea obisnuit sa foloseasca parole sigure pentru conturile in diverse platforme online. Cei de la Google spun ca in SUA exista o practica in randul majoritatii oamenilor de a folosi parole foarte slabe pentru conturile lor, iar Google Chrome incearca sa rezolve aceasta problema cu aceasta functie.

Google Chrome va avea aceasta noua functionalitate implementata intr-o viitoare actualizare la care companai Google lucreaza in momentul de fata si pe care o va oferi undeva in cursul acestei luni pentru toata lumea.