Huawei Mate 30 Pro are BLOCATA PERMANENT Instalarea Aplicatiilor Google

Huawei Mate 30 Pro are blocata permanent instalarea aplicatiilor Google, iar cele instalate deja nu mai functioneaza, iata ce a facut Huawei impotriva SUA.

Huawei Mate 30 Pro a fost lansat acum aproape 2 saptamani de catre compania Huawei si desi in mod oficial nu poate avea aplicatii si servicii de la Google, in realitate instalarea lor putea fi facuta destul de usor. In clipul video de mai sus aveti o demonstratie a modului prin care pot fi instalate aplicatiile celor de la Google in telefoanele Huawei Mate 30 Pro, in mod neoficial, prin intermediul unei aplicatii numite LZPlay, care nu facea totul tocmai legal.

Huawei Mate 30 Pro putea beneficia, prin intermediul ei, de aplicatiile celor de la Google, inclusiv de Google Play Store si milioanele de aplicatii pentru Android care sunt disponibile acolo pentru toata lumea. Aceasta tehnica incalca sanctiunile SUA, si se pare ca Huawei stia despre acest lucru, astfel ca Google a fost obligata sa blocheze trucul prin care Huawei Mate 30 Pro putea avea aplicatiile companiei instalate incalcand dorintele lui Trump.

Huawei Mate 30 Pro are BLOCATA PERMANENT Instalarea Aplicatiilor Google

Huawei Mate 30 Pro pare sa fi avut disponibila aceasta metoda speciala de instalare a aplicatiilor Google pentru ca, probabil, aplicatia LZPlay a fost facuta de Huawei, sau de o companie partenera a sa. Aplicatia respectiva avea permisiuni speciale de a instala aplicatii de sistem in telefoane, cum cer aplicatiile Google, iar pentru a face asta in Huawei Mate 30 Pro avea nevoie de un certificat special pe care doar Huawei il emite dupa o verificare riguroasa.

Huawei Mate 30 Pro a avut posibila instalarea acestor aplicatii si pentru ca aplicatia LZPlay avea doua permisiuni speciale de care Huawei nu a vorbit vreodata pana cum, deci au fost oferite special de chinezi. Imediat dupa ce a fost dezvaluit acest secret de catre un cercetator in securitate informatica, aplicatia LZPlay a fost retrasa din distributie, si nu mai poate fi folosita pe Huawei Mate 30 Pro, deci e clar ca se stia ca ea incalca sanctiunile din SUA.

Huawei Mate 30 Pro ramane si cu aplicatii nefunctionale din cauza acestei problemele, unele ca Google Pay refuzand sa mai permita plati pentru ca telefoanele nu trec testele SafetyNet.