Google Pixel 4: VAGABONZI Folositi pentru Sistemul de Recunoastere Faciala

Google Pixel 4 a avut sistemul de inteligenta artificiala antrenat pe vagabonzi fara ca ei sa stie exact ce se intampla in timp ce tin telefoanele in mana.

Google Pixel 4 vagabonzi

Google Pixel 4 va avea implementat un sistem de recunoastere faciala de catre compania Google, acesta fiind gandit pentru a functiona intr-un mod similar cu cel oferit de catre Face ID din telefoanele iPhone. Pentru ca Google Pixel 4 sa poata oferi o acuratete cat mai buna pentru sistemul de recunoastere faciala, cei de la Google au subcontractat companii care sa antreneze inteligenta artificiala pe diversi oameni reali.

Google Pixel 4 a fost oferit unor angajati ai acestor companii, ei oferind cate 5 dolari persoanelor dispuse sa-si lase fata scanata pentru ca sistemul de recunoastere faciala sa adune date despre identificarea mai exacta. Problema este ca acestor angajati ai companiilor partenere ale Google li s-a spus sa caute vagabonzi pe care sa antreneze sistemul din Google Pixel 4 deoarece acestia ar fi dispusi sa-si ofere fetele la scanare pentru 5 dolari.

Vagabonzii au fost principala tinta a scanarilor faciale cu Google Pixel 4

Google Pixel 4 a fost folosit pentru antrenarea sistemului pe grupuri de oameni ai strazii care au acceptat suma infima de bani pentru a li se scana fata de cu telefonul de la Google. Mai mult decat atat, se pare ca si studenti americani au fost pacaliti sa permita scanarea fetei cu Google Pixel 4 fara sa li se spuna ca de fapt se face acest lucru, iar desigur ca asta le incalca dreptul la viata privata, ceea ce e o infractiune.

„Au spus să vizeze persoanele fără adăpost, deoarece au cel mai puțin șanse să spună ceva în mass-media. Oamenii fără adăpost nu știau deloc ce se întâmplă. Unora li s-a spus să adune datele feței caracterizând scanarea ca un „joc selfie” similar cu Snapchat. Unul a spus lucrătorilor li s-a spus să spună lucruri de genul: „Joacă-te doar cu telefonul timp de câteva minute și obține un card cadou” și, „Avem o aplicație nouă, încercați-o și obțineți 5 dolari.”

Google Pixel 4 a fost oferit angajatilor companiilor partenere ale Google cu indicatii explicite de la acestea pentru a cauta vagabonzi care au pielea inchisa la culoare. Mai mult decat atat, nu trebuia mentionat in vreun moment faptul ca acele persoane lucrau pentru Google, sau o companie partenera, sau ca scaneaza fete cu Google Pixel 4, deci multe dintre scanari au fost facute mintind oamenii ale caror fete erau scanate.

Google Pixel 4 va fi lansat luna aceasta, si ar trebui sa aiba un sistem de recunoastere faciala foarte avansat, insa totul va fi pus in discutie de ceea ce a facut o companie fara ca Google sa stie.