ATENTIE! Schimbare IMPORTANTA a Guvernului Romaniei pentru TOTI Cetatenii

O schimbare foarte importanta a Guvernului Romaniei pentru toti cetatenii a intrat de astazi in vigoare, iata ce trebuie sa stie toata lumea si ce risca.

guvernul romaniei amenda 112

La peste o luna din momentul in care a fost adoptata, a intrat in vigoare si ordonanta de urgenta care prevedea ca amenzile pentru apelurile abuzive facute la numarul de urgenta 112 vor creste. Incepand de astazi orice apeluri abuzive facute la serviciul de urgenta 112 pot fi amendate cu sume de pana la 5000 de LEi de catre Politia Romana, astfel ca toti ce care se joaca cu vietile altora vor avea mai multi bani de scos din buzunare.

Guvernul Romaniei a luat decizia de a creste amenzile pentru apelurile abuzive la serviciul de urgenta 112 in urma tragediei din Caracal, ceea ce ar trebui sa reduca intr-o anumita masura si numarul de abuzuri. Amenzile de pana la 5000 de LEi pot fi aplicate pentru orice fel de situatii in care se apeleaza serviciul de urgenta pentru a face o farsa, si eventual pentru a mobiliza politia, pompierii, etc, dar deocamdata asta e tot.

ATENTIE! Schimbare IMPORTANTA a Guvernului Romaniei pentru TOTI Cetatenii

Aceeasi ordonanta de urgent impunea ca din 2020 sa se vanda cartele preplatite doar cu buletinul, dar din pacate aceasta prevedere nu va mai ajunge sa fie pusa in aplicare. Cei de la PSD au votat in Senat ca aceasta prevedere sa fie eliminata, si sa fie inlocuita cu una care spune ca persoanele care abuzeaza de 112 si mobilizeaza fara rost autoritatile sa plateasca si costurile interventiilor, daca sunt identificate, ceea ce e imposibil oricum.

Tot PSD a impus ca persoanele care abuzeaza de 112 sa aiba numarul restrictionat astfel incat sa nu mai poata face apeluri, ceea ce probabil ca e neconstitutional, dar nu prea are cine sa reclame acest lucru. Cei de la PNL vor deasemenea ca aceasta prevedere privind vanzarea de cartele doar cu buletinul sa fie eliminata, asa ca nu prea mai are cine sa lupte pentru normalitate in Romania, deci tragedia din Caracal nu schimba nimic, mare surpriza.

Singurul lucru bun e ca au crescut amenzile pentru apelurile abuzive la 112, dar oare cui ii vor fi aplicate daca persoanele care suna nu sunt identificate de catre politie ?