SECRETUL Android care pune MILIOANE de Oameni in PERICOL

Android are un secret foarte periculos care pune in pericol sute de milioane de oameni din intreaga lume in momentul de fata, iata la ce se expun acestia.

secret android pericol

Android are un secret pe care mai niciuna dintre sutele de milioane de persoane care sunt afectate de el nu il banuiesc, dar care le pune in pericol de fiecare data cand isi folosesc telefoanele mobile ieftine. Vorbim aici despre acele telefoane mobile ieftine care ruleaza sistemul de operare Android, dar care sunt o adevarata gaura neagra cand vine vorba despre securitate si datele care pot fi furate de pe ele de catre diverse persoane.

Android este instalat in versiuni vechi pe aceste tipuri de telefoane foarte ieftine, in general de la producatori de care n-ati auzit vreodata, iar asta pentru ca are foarte multe vulnerabilitati care pot fi usor exploatate. Telefoanele vin si cu aplicatii preinstalate de catre producatori, acestea fiind deasemenea gandite pentru ca datele din Android sa fie furate mult mai usor de la distanta, totul fara ca utilizatorul sa poata face ceva.

SECRETUL Android care pune MILIOANE de Oameni in PERICOL

Android are in aceste telefoane si unele aplicatii populare preinstalate, cum ar fi Facebook Lite, aceasta venind cu permisiuni active pentru monitorizarea locatiei, incarcarea contactelor si calendarului la americani, etc. Desigur ca aplicatia nu poate fi stersa, si desigur ca parolele folosite pentru logare in conturi sunt vizibile pentru cei care au creat acest telefoane cu Android, iar conturile pot fi usor furate, dar cei care cumpara telefoane ieftine nu stiu prea multe.

Android nu este nici actualizat de producator pentru ca nu-i pasa de telefoanele pe care le-a vandut deja la preturi de nimic, si desigur ca utilizatorii sunt cei care pierd, telefoanele mergand oricum execrabil. Exista si in Romania multe telefoane Android foarte ieftine vandute de catre Orange, Vodafone, Telekom, RCS & RDS, uneori si sub brand propriu, functionalitatea lor fiind complet mizerabila, dar cand le primesti gratuit, la ce te poti astepta ?

Android este un sistem de operare relativ decent protejat, daca e actualizat, dar in telefoanele ieftine ai parte de bataie de joc, si in Romania sunt foarte multe vandute anual de operatori, deci multi romani sunt afectati.

1 COMENTARIU