Motivul REAL al Orange pentru a CUMPARA Telekom Romania

Orange va cumpara divizia fixa a Telekom, insa iata si motivul real din cauza caruia este obligata sa cheltuie sute de milioane de euro pentru tranzactie.

Orange a fost cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania, cu cel mai mare numar de clienti, pana cand Vodafone a cumparat UPC, si si-a completat infrastructura, iar acum Telekom e vizata de francezi. Orange a ramas intr-un foarte mare dezavantaj in fata celor de la Vodafone deoarece desi foloseste infrastructura Telekom pentru a oferi servicii de internet, televiziune, telefonie fix/fixa in Romania, nu are una proprie, din pacate.

Orange are impus de la “centru” ca obiectiv principal sa aiba cat mai multi clienti cu abonamente fix-mobil, adica pachete complete de servicii de telefonie mobila, internet, televiziune, si eventual telefonie fixa. Orange nu-si prea poate indeplini asa cum vrea acest obiectiv atat timp cat inchiriaza de la Telekom infrastructura fixa, astfel ca vrea sa o cumpere, si are sute de milioane de euro pregatite pentru a indeplini acest obiectiv important.

Motivul REAL al Orange pentru a CUMPARA Telekom Romania

Orange va redeveni cel mai mare grup de telecomunicatii din Romania dupa ce va prelua cei 4.6 milioane de clienti de la Telekom, ajungand la un total de aproape 15 milioane de clienti in tara noastra. Desigur ca mai mult decat clientii, pentru cei de la Orange conteaza infrastructura fixa, care o aduce pe picior de egalitate cu cei de la Vodafone, dar si cu cei de la RCS & RDS, care au cea mai buna infrastructura fixa din Romania in momentul de fata.

Orange ar putea chiar sa concureze mai eficient cu RCS & RDS pe partea de servicii fixe, iar asta pentru ca pe partea de telefonie mobila ii e imposibil sa aiba oferte mai bune decat cele pe care le are grupul Digi in momentul de fata. Orange are totusi oferte cu internet fix de 1 Gbps, are oferte de televiziune cel putin la fel de bune, iar de aici incolo doar preturile si acoperirea mai conteaza in lupta cu Digi, cumpararea Telekom rezolvand problema.

Orange are totusi un obstacol mare in fata pentru a finaliza cumpararea diviziei fixe a Telekom, Guvernul Romaniei, si din cauza lui are destul de mult de asteptat pentru a-si duce planurile la indeplinire.