Orange are PROBLEME in a CUMPARA Telekom cu o Suma URIASA

Orange are probleme in a cumpara de la Telekom divizia de servicii fixe, pentru o suma uriasa, iata peste ce obstacol trebuie sa mai treaca grupul francez.

orange probleme cumpara telekom

Orange este foarte hotarata sa cumpere de la Telekom divizia de servicii mobile, impreuna cu milioanele de clienti pe care aceasta ii are, insa se loveste de o serie de probleme care nu fusesera anticipate. Zeci de persoane lucreaza in momentul de fata in negocierile dintre Orange si Telekom, iar in linii mari toate detaliile tranzactiilor ar fi fost perfectate de catre cele doua companii, francezii fiind extrem de hotarati sa faca aceasta achizitie.

Orange are o pozitie extrem de puternica in Romania in momentul de fata, iar achizitia diviziei de servicii fixe a Telekom i-ar aduce milioane de clienti plus, dar mai mult, o infrastructura extrem de importanta pentru evolutia sa. Problemele cele mai mari vin totusi de la Guvernul Romaniei, care este actionar la divizia de servicii fixe a Telekom, si trebuie sa aprobe tranzactia prin care Orange va cumpara activele germanilor pe o suma considerabila.

Orange are PROBLEME in a CUMPARA Telekom cu o Suma URIASA

Orange ar urma sa cheltuie cateva sute de milioane de euro pentru a cumpara de la Telekom divizia de servicii fixe, iar asta in conditiile in care vorbim despre milioane de clienti ai grupului german. Telekom are 2.1 milioane de clienti pentru serviciile de telefonie fixa, 1.4 milioane de clienti pentru serviciile de televiziune, si 1.1 milioane de clienti pentru serviciile de internet fix, pentru un total de 4.6 milioane de clienti care vor ajunge la Orange.

Orange si-ar creste cu peste 40% baza actuala de clienti, dar contextul politic actual face dificila finalizarea cumpararii, iar asta pentru ca PSD pare sa se pregateasca de a iesi de la guvernare. Avand in vedere ca PSD se gandeste acum cum sa-si pastreze guvernul, cumpararea diviziei fixe a Telekom de catre Orange nu este una dintre prioritati pentru ei, iar grupul francez nu prea are altceva de facut decat sa astepte, poate pana dupa alegerile prezidentiale.

Orange va avea multe de castigat de pe urma tranzactiei, cei 4.6 milioane de clienti, impreuna cu infrastructura, urmand a transforma operatorul intr-un gigant cu care va fi extrem de greu de concurat.

3 COMENTARII