Planeta Jupiter. Anunt INCREDIBIL al NASA cu o PREMIERA ISTORICA

Planeta Jupiter. Un anunt incredibil a avenit astazi de la NASA, agentia spatiala americana confirmand o premiera istorica pentru monitorizarea universului.

Planeta Jupiter propulsie

Planeta Jupiter. Un anunt incredibil al NASA privind o premiera istorica a uimit intreaga lume in cursul zilelor trecute, agentia spatiala americana dezvaluind ceva ce multi cercetatori nu credeau posibil. Mai exact, cei de la NASA au in plin proces de desfasurare o misiune pe planeta Jupiter care poarta denumirea Juno, ea constand intr-o sonda care orbiteaza corpul ceresc pentru a aduna cat mai multe informatii in legatura cu el.

Planeta Jupiter. Deoarece sonda era in pericol sa piarda total contactul cu cei de la NASA, americanii au decis sa deruleze o manevra care pana acum nu a mai fost incercata intr-o asemenea maniera. NASA a decis sa actioneze propulsoarele sondei saje timp de 10.5 ore pentru ca ea sa nu ramana in umbra de pe planeta Jupiter, care urma sa acopere soarele care-i asigura energia functionara sondei trimise de catre americani.

Planeta Jupiter. Anunt INCREDIBIL al NASA cu o PREMIERA ISTORICA

Planeta Jupiter propulsie orbita

Planeta Jupiter. aceasta manevra de actionare a propulsoarelor a fost de 5 ori mai lunga decat oricare alta desfasurata pana acum de catre cei de la NASA cu vreo sonda spatiala trimisa in spatiul cosmic. Daca aceasta manevra n-ar fi fost efectuata, sonda ar fi ramas timp de 12 ore in umbra creata de catre planeta Jupiter, iar asta i-ar fi descarcat complet bateriile, deci n-ar mai fi putut comunica in vreun fel cu NASA, din pacate.

Planeta Jupiter. NASA a trebui sa gaseasca aceasta solutie neobisnuita pentru a reusi pe 3 noiembrie sa intreaga umbra care ameninta sa acopere sonda sa, iar lucrurile par sa fi fost rezolvate. In aceasta situatie s-a ajuns deoarece NASA nu a prevazut ca sonda sa ar putea sta timp de 12 ore in umbra creata de catre planeta Jupiter, deci a fost nevoie de o solutie de ultim moment pentru a evita pierderea completa a sondei.

Planeta Jupiter. Multumita acestei solutii, sonda va mai putea sa trimita informatii catre cercetatorii de la NASA si in perioada urmatoare, astfel ca vom afla mai multe informatii in legatura cu ea.