Planeta Jupiter. ASTEROID Filmat intr-un IMPACT ULUITOR (VIDEO)

Planeta Jupiter. Impactul unui asteroid a fost inregistrat pentru prima oara, si toata lumea poate vedea in acest video uimitor cat de puternic a fost evenimentul.

Planeta Jupiter. Impactul uluitor al unui asteroid cu marea planeta a fost filmat de catre un astronom si ne arata cat serios a fost evenimentul din moment ce a fost vizibil de la distante atat de mari. Mai sus puteti vedea o imagine animata cu impactul pe care acest asteroid l-a avut pe planeta Jupiter cu nu foarte mult timp in urma, redarea fiind facuta incetul pentru a se observa cat mai bine lumina emanata in momentul ciocnirii.

Planeta Jupiter. Din moment ce o lumina atat de puternica a putut fi observata, este cat se poate de clar faptul ca vorbim despre un impact serios pe care l-a avut acel asteroid in momentul ciocnirii de suprafata. Dimensiunile acestui asteroid nu sunt cunoscute, dar cei care au analizat imaginile sustin ca in momentul impactului cu planeta Jupiter, stralucirea a fost la fel de puternica precum cea a lunii Io, din apropierea planetei.

Planeta Jupiter. ASTEROID Filmat intr-un IMPACT ULUITOR (VIDEO)

Planeta Jupiter. ASTEROID Filmat intr-un IMPACT ULUITOR (VIDEO) lumina
Momentul in care acest asteroid se loveste de planeta Jupiter.

Planeta Jupiter. Puteti vedea si in imaginea de mai sus cum a aratat impactul dintre acest asteroid si planeta, si pastrand propotiile, e posibil ca acea roca din univers sa nu fi fost chiar atat de mica. Acest asteroid care a lovit planeta Jupiter ar fi cantarit cam 450 de tone, iar puterea exploziei ar fi echivalat cu 240 de kilotone de explozibil TNT, deci vorbim despre o putere serioasa care a fost emanata in momentul in care a avut loc impactul.

Planeta Jupiter. Un cercetator spaniol a dezvoltat un software care permite detectarea evenimentelor de acest gen atat de departe de pamant, si estimeaza ca intre 20 – 60 de asteroizi se lovesc de planeta anual. Desigur ca ar putea fi mult mai multi, iar asta pentru ca nu orice impact al unui asteroid cu planeta Jupiter este observat de pe Pamant, asa ca o cifra exacta nu poate fi furnizata de catre vreo persoana in momentul de fata.

Planeta Jupiter. Acestea fiind spuse, e interesant de vazut cat de serios poate fi impactul unui asteroid, dar si cum se vede raportat la cea mai mare planeta din sistemul nostru solar.

1 COMENTARIU

  1. Stirea e veche de o luna. Exagerezi in ultimul timp cu stiri din domeniul asteonomiei, mai ales CA ALEGI SA SCRI CU LITERE MARI (ceea ce nu e profesionist deloc)….