Problemele Clientilor cu Telefoanele Huawei Incep sa se AGRAVEZE

Telefoanele Huawei incep sa aiba probleme din ce in ce mai grave pentru clientii din intreaga lume, iata ce modele au fost blocate temporar de Google aseara.

Telefoanele Huawei probleme

Telefoanele Huawei sunt de ceva vreme in vizorul autoritatilor din SUA in razboiul comercial dintre aceasta tara si China, iar clientii sunt cei mai afectati de jocurile politice duse de catre presedintii acestor tari. Problemele au urcat la un cutotul alt nivel aseara, dupa ce un serviciu extrem de important din telefoanele Huawei P30 Pro a fost blocat de catre Google, temporar, pe modele care ruleaza atat Android 10, cat si Android 9, fara vreo explicatie.

Telefoanele Huawei au avut blocate API-urile in baza caruia functioneaza serviciul SafetyNet, acesta fiind integrat in Google Pay, Netflix, si alte aplicatii, iar blocarea sa a blocat posibilitatea de a mai folosi aceste aplicatii. Desi oficial nu s-a spus nimic in legatura cu aceasta problema, neoficial, Huawei a pacalit Google si a oferit certificate proprii unei aplicatii care instala ilegal aplicatiile si serviciile americanilor in telefoanele Huawei Mate 30 Pro.

Problemele Clientilor cu Telefoanele Huawei Incep sa se AGRAVEZE

Telefoanele Huawei actuale functioneaza tot in baza unor certificate similare, daca nu chiar aceleasi, astfel ca blocarea de ieri ar putea avea legatura cu situatia in care a fost Huawei Mate 30 Pro. E posibil ca Google sa blocat unele certificate folosite pentru a instala ilegal servicii si aplicatii ale sale pe acele modele, iar actualele telefoanele Huawei sa fi fost afectate de schimbarile facute de catre Google pentru a bloca aceasta practica a chinezilor.

Telefoanele Huawei ar putea fi afectate si in viitor daca Huawei nu se va opri din tentativele de a pacali Google si SUA, iar situatia s-ar putea agrava daca americanii vor decide sa le blocheze complet certificatele, sau vor fi obligati. Ceea ce s-a intamplat aseara cu telefoanele Huawei poate fi un semnal de alarma pentru situatii si mai rele care s-ar putea intampla in viitor, astfel ca toti clientii trebuie sa fie pregatiti de o situatie in care ar avea telefoanele blocate.

Telefoanele Huawei actuale sunt licentiate de Google, iar probleme precum cea de aseara n-ar fi trebuit sa se intample, si doar o situatie exceptionala ar putea aduce blocarea tuturor unitatilor active acum.