CONCEDIERI MASIVE la Telekom Inainte de VANZAREA catre Orange, RCS & RDS

Telekom a inceput o noua runda de conedieri masive pentru a finaliza vanzarea diviziilor catre Orange si RCS & RDS, iata cate persoane raman fara un loc de munca.

telekom concedieri orange rcs & rds

UPDATE: Cei de la Telekom dezmint categoric informatiile privind concedierea a inca 1400 de angajati in cursul urmatoarelor luni, iata ce spune compania :

“Pentru corecta informare a cititorilor dvs., printre care se afla si angajati ai grupului nostru de companii, dorim sa aducem cateva precizari in legatura cu articolul publicat recent cu privire la procesul de restructurare anuntat de Telekom Romania, precum si la alte presupuse concedieri in viitor, zvonuri vehiculate care pot suscita ingrijorari fara niciun fundament real. Astfel, infirmam categoric informatia potrivit careia grupul de companii are in plan alte 1.400 de concedieri colective in viitor.”

Telekom isi va vinde cele doua divizii de telecomunicatii catre Orange si RCS & RDS fara o buna parte dintre angajatii pe care-i are in momentul de fata, concedieri masive fiind programate in tara noastra. 694 de angajati fusesera anuntati acum vroe cateva luni ca vor fi concediati de catre Telekom inainte de finalul anului 2019, insa se pare ca la aceasta cifra se vor mai adauga inca vreo 1400 de oameni care vor ramane fara locuri de munca in 2020.

Telekom va concedia in total aproape 2100 de oameni in urmatoarele luni inainte de a vinde diviziile de servicii fixe si mobile catre Orange si Telekom, probabil pentru a face pachetul de vanzare mult mai atractiv. Peste 500 de angajati ai Telekom au acceptat sa-si dea demisia si sa ia salarii compensatorii, in timp ce aproape 200 vor fi concediati de catre companie fara vreo compensatie, iar lucrurile vor continua cu alte 1400 de persoane.

CONCEDIERI MASIVE la Telekom Inainte de VANZAREA catre Orange, RCS & RDS

Telekom va concedia pana la finalul anului in jur de 200 de angajati din departamentele IT, discutiile incepand deja cu unii dintre ei pentru a-si da demisia si a lua salarii compensatorii. In 2020 vor ci concediate alte 1200 de persoane de la Telekom care lucreaza in teren la instalarea si depanarea serviciilor, astfel ca Orange si RCS & RDS vor ramane fara o mare parte din echipele care lucreaza acum la extinderea si intretinerea serviciilor.

Telekom i-a prelungit mandatul actualului CEO pentru a duce la buna indeplinire toata procedura de vanzare, insa se pare ca lucrurile s-ar putea finaliza abia in trimestrul 2 din anul 2020. E foarte posibil ca Orange si RCS & RDS sa le fi impus celor de la Telekom sa scape de o buna parte dintre angajati inainte de a le cumpara diviziile, dar deocamdata nimic nu este cunoscut in totalitate, asa ca ramane de vazut ce se va intampla.

Telekom se lupta de aproape un an pentru a scapa din Romania, iar inainte de a ajunge sa faca asta, va trebui sa concedieze si peste 2000 de angajati, insa n-ar fi exclus ca numarul sa creasca.