NASA. PERICOL, ASTEROID de 140 metri vine GRABIT spre Pamant

NASA. Un asteroid cu diametru de 140 de metri vine grabit spre Pamant in momentul de fata, iata ce alerta a fost emisa de catre agentia spatiala americana.

0

NASA PERICOL ASTEROID 140 metri GRABIT Pamant

NASA. Un asteroid cu diametru de 140 de metri vine cu viteza extrem de mare spre Pamant in momentul de fata, agentia spatiala americana emitand o noua alerta pentru intreaga planeta pentru astazi. Conform informatiilor pe care cei de la NASA le-au dezvaluit, acest asteroid cu diametru de 140 de metri va ajunge la Pamant in cursul acestei nopti, la putin timp dupa ora 00:00, deci poate fi urmarit atunci de oricine este atent sa il vada.

NASA. In baza masuratorilor facute pana in momentul de fata, acest asteroid calatoreste cu viteza de 78500 kilometri pe ora, o viteza absolut uriasa, care este chiar mult mai mare deca a altor roci similare. Cu un diametru de 140 de metri si o viteza de 78600 de kilometri pe ora, acest asteroid al NASA ar produce pagube uriase daca ar lovi Pamantul, iar atmosfera nu l-ar putea dezintegra avand in vedere cat de mare se dovedeste a fi.

NASA. PERICOL, ASTEROID de 140 metri vine GRABIT spre Pamant

NASA. Desigur ca asteroidul cu denumire SX5 va trece la o distanta fata de Pamant care este doar putin mai mare decat cea a lunii in raport cu planeta noastra, astfel ca nu exista, teoretic, vreun risc de impact. Cei de la NASA il includ totusi in categoria celor periculosi, deoarece traiectoria sa il porta la o distanta atat de mica de Pamant incat asteroidul ar putea avea deplasarea mutata pentru a se ciocni cu planeta noastra la un moment dat.

NASA. Agentia spatiala americana introduce in categoria asteroizilor periculos doar acele roci care au sanse de a se ciocni cu Pamantul daca a lor traiectorie ar putea fi modificata cat de putin. Desigur ca acest lucru se poate intampla oricand, nu se intampla foarte des, iar de multe ori modificarile nu sunt substantiale, dar NASA trebuie totusi sa avertizeze intreaga planeta in legatura cu orice fel de potential pericol.

NASA. Spre deosebire de asteroizii ratati, de aceasta data agentia spatiala americana a reusit sa detecteze acest asteroid inca de pe la inceputul lunii septembrie.