NASA. ULUITOR, de ce NU a DETECTAT din timp un MARE ASTEROID

NASA. Agentia spatiala americana uimeste cu un anunt uluitor, confirmand ca nu a detectat din timp un mare asteroid care va ajunge astazi aproape de Pamant.

NASA DETECTAT MARE ASTEROID

NASA. La lunga lista a problemelor pe care agentia spatiala americana le are cu detectarea de asteroizi care vin spre Pamant adaugam alt asteroid care va ajunge astazi, dar care a fost vazut prea tarziu. Conform informatiilor venite de la NASA, acest asteroid cu denumirea 2019 TW1 a fost detectat pe data de 5 octombrie, cu doar 3 zile inainte ca el sa ajunga la Pamant, ceea ce reprezinta o problema pentru agentia spatiala americana.

NASA. Conform calculelor facute de catre americani, viteza de deplasare pentru noul asteroid ar fi de 41.000 KM/h, foarte mare, iar la diametru sau ar putea produce distrugeri insemnate daca ar intra in atmosfera. Cei de la NASA spun ca daca un asteroid de acest gen ar intra in atmosfera el ar exploda foarte aproape de suprafata Pamantului, si daca s-ar intampla asta intr-o zona populata, foarte multe persoane ar fi ranite in eveniment.

NASA. ULUITOR, de ce NU a DETECTAT din timp un MARE ASTEROID

NASA. Un asteroid similar a explodat deasupra unui oras din Rusia acum cativa ani, a ranit 1000 de persoane si a provocat pagube insemnate prin distrugerea ferestrelor catorva sute de cladiri. Cei de la NASA ar trebui sa detecteze din timp un asteroid de acest gen pentru a putea alerta autoritatile din zonele in care o roca atat de importanta ar putea ajunge, astfel incat populatia sa fie alertata din timp in legatura cu pericolul.

“NASA admite că aproape a ratat asteroidul de două ori mai mare decât un autobuz cu etaj, care va ajunge astazi aproape de Pământ. Mai alarmant este încă faptul că stânca a fost observată pentru prima dată pe 5 octombrie – cu doar trei zile înaintea fluturașului său cu Pământul. Cunoscut sub numele de TW1 2019, obiectul se alimentează în prezent către Pământ la aproximativ 41.000 KM/h.”

NASA. Chiar daca acest asteroid va trece la o distanta mare de Pamant, echivalenta cu cea pe care o are LUNA, problema este ca el a fost detectat atat de tarziu de catra cercetatorii americani. NASA ar trebui sa detecteze asteroizii cu foarte mult timp inainte sa se apropie de Pamant, ea ratand de multe ori roci de acest gen, una ajungand si la o distanta de 10 ori mai mica decat cea care va trece in cursul zilei de astazi.

NASA. Pentru ca acum are o problema foarte mare, americanii vor lansa un nou sistem de detectare a asteroizilor, acesta urmand a fi totusi functional abia din cusul anului 2020, deci peste mult timp.