RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, Vestea INGRIJORATOARE pentru Romani

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom au parte de o veste posibil ingrijoratoare din cauza schimbarilor care au loc in Romania in momentul de fata in Guvern.

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, Vestea INGRIJORATOARE Romani

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom au milioane de clienti in Romania care sunt vizati de o veste ingrijoratoare care a venit astazi odata cu nominalizarea lui Ludovic Orban pentru functia de prim-ministru al Romaniei. Asta inseamna ca licitatia pentru licentele 5G pe care RCS & RDS, si ceilalti operatori, vor dori sa le cumpere, ar putea fi perturbata de schimbarile care vor avea loc la Ministerul Comunicatiilor, sau oricum urmeaza sa se numeasca.

RCS & RDS, impreuna cu restul companiilor telecom, au convenit cu ANCOM pentru un anumit calendar privind licitatia frecventelor 5G din Romania, insa acesta s-ar putea schimba daca noul guvern are alte planuri cu privire la el. Asta ar putea insemna ca RCS & RDS, si celelalte companii, ar putea avea mai mult de asteptat pana cand se va organiza licitatia pentru frecventele 5G, sau poate ca preturile la care vor fi ele vandute va fi modificat din nou.

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, Vestea INGRIJORATOARE pentru Romani

RCS & RDS, la fel ca restul companiilor din mediul de telecomunicatii, s-a plans de faptul ca preturile pentru licentele 5G trebuie sa fie mult mai rezonabile decat cel impus de OUG 114/2018. Acel 1 miliard de euro a fost eliminat de catre deputati acum cateva luni, insa n-ar fi exclus ca acum RCS & RDS, plus celelalte companii, sa aiba parte de o surpriza proasta, si un nou pret apropiat sa fie cerut de catre noul guvern pentru a acoperi pierderile.

RCS & RDS s-a pregatit pentru investitii mai mari in 5G in 2019 prin cresterea de preturi de la inceputul anului, dar desigur ca n-ar fi exclus ca realitatea sa fie cu mult diferita in comparatie cu ceea ce si-au imaginat ei. In aceasta situatie, am putea avea parte de noi intarziere pentru lansarea retelelor 5G de la RCS & RDS, si nu numai, daca ANCOM va avea modificari la conducere, sau va avea alte obiective impuse de noul guvern.

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom nu trebuie sa se gandeasca doar la modificari de preturi, sau conditii pentru licitatia 5G, dar si la faptul ca presedintele ANCOM ar putea fi schimba, el fiind al PSD, iar asta vine cu alte probleme.