Vanzarea Telekom la Orange, RCS & RDS Intampina o PROBLEMA MARE

Telekom are o problema foarte mare in finalizarea vanzarii catre Orange, dar si catre RCS & RDS, iata cat de complicate au devenit lucrurile acum.

telekom vanzare orange RCS & RDS problema guvern

Telekom urmeaza sa fie vanduta in totalitate de catre grupul german Deutsche Telekom catre Orange si RCS & RDS, insa din pacate tot acest proces intampina o problema foarte mare in momentul de fata. O parte dintre reprezentantii statului roman care trebuiau sa isi dea acordul pentru vanzarea diviziei fixe a Telekom catre Orange si RCS & DS vor pleca in curand impreuna cu guvernul demis, iar noi oameni vor veni in loc, poate si cu idei noi.

Telekom a negociat deja cu Orange si a ajuns la o intelegere privind vanzarea diviziei de servicii fixe, astfel ca aici e nevoie doar de acordul statului, care e si el actionar important in cadrul ei. In prima sedinta avuta de catre reprezentantii statului care discuta despre vanzarea Telekom s-a pus problema cumpararii actiunilor pe care grupul german vrea sa le vanda catre Orange, dar nu s-a luat o decizie, insa noii oameni din Guvern ar putea avea alte idei.

Vanzarea Telekom la Orange, RCS & RDS Intampina o PROBLEMA MARE

Telekom va trebui sa discute acum cu alti oameni din Guvern, si poate ca va trebui sa ii convinga si pe acestia sa ii aprobe planurile de vanzare ale diviziei fixe, ceea ce e posibil sa nu fie usor. Daca PNL nu va dori sa aprobe conditiile in care Telekom si Orange au discutat, atunci situatia devine si mai complcata, iar vanzarea nu va mai avea loc, dar desigur ca totul e inca indecis.

Telekom inca nu a terminat negocierile cu RCS & RDS, iar aici intervine o cu totul alta problema, deoarece vorbim despre o vanzare foarte dificila, care ar putea fi contrara legislatiei europene in materie de concurenta. In Romania e improbabil ca cineva sa se opuna, insa n-ar fi exclus ca Telekom sa aiba probleme cu noul guvern, desi totul depinde de cum vad ei lucrurile.

Telekom are ingreunata serios fuga din Romania din cauza schimbarii de guvern, iar lucrurile ar putea fi in continuare incerte chiar si pana dupa alegerile prezidentiale din luna noiembrie.