RCS & RDS, Vodafone, Telekom, Orange, PROASTA Veste pentru TOTI Clientii

RCS & RDS, Vodafone, Telekom, Orange, au clientii vizati de o veste foarte proasta care afecteaza intr-o foarte mare masura ceea ce se va intampla in urmatorul an.

RCS & RDS, Vodafone, Telekom, Orange, proasta veste 5G

RCS & RDS, Vodafone, Telekom, Orange, au in urmatoarele luni foarte multa munca de facut, iar asta deoarece pregatesc lansarea in Romania a noilor retele de telefonie mobila 5G, dar din pacate au o problema. In momentul de fata Guvernul Romaniei este pe punct de plecare, si va veni altul, impreuna cu un alt ministru al Comunicatiilor, ceea ce cam tine in loc organizarea licitatiei pentru frecventele 5G la care vor participa RCS & RDS, si celelalte companii.

RCS & RDS a lansat deja o retea 5G, la fel ca si Vodafone, insa ambele functioneaza in baza unor frecvente licentiate in trecut de catre operatori, iar pentru a extinde acoperirea si a oferi servicii mai bune, ei au nevoie de frecventele noi. Problema este ca tranzitia prin care trece Romania acum urmeaza sa ingreuneze organizarea licitatiei pentru frecventele 5G dorite de catre RCS & RDS, sau restul companiilor de telecomunicatii din Romania.

RCS & RDS, Vodafone, Telekom, Orange, PROASTA Veste pentru TOTI Clientii

RCS & RDS isi extinde in momentul de fata in baza frecventei de 3600 Mhz, la fel ca si cei de la Vodafone, desi ei folosesc ceva diferit, insa nimic nu va fi 100% pregatit pentru romani pana cand nu sunt folosite noile frecvente. In mod normal pana la finalul aceste luni ar trebui sa se aprobe documentatia in baza careia RCS & RDS, si alte companii, vor organiza licitatia pentru frecventele 5G care vor fi folosite pentru viitoarele retele.

RCS & RDS ar trebui sa primeasca dreptul de a folosi noile frecvente pana la finalul acestui an, in urma unei licitatii care va fi programata de catre ANCOM pana in decembrie, sau chiar in decembrie. Folosirea efectiva a acestor frecvente de catre RCS & RDS, si alti operatori, ar trebui sa inceapa undeva din 2020, dar totul depinde si de cat de bine vor reusi ei sa implementeze echipamentele necesare pentru a lansa aceste retele.

RCS & RDS, Vodafone, Telekom, Orange sunt dornice sa lanseze 5G, insa ultimii nu o vor face pana nu ai cadrul legal, iar penultimii ar putea astepta vanzarea pentru a nu face investitii, daca asta se va intampla.