RCS & RDS: Anunt OFICIAL pentru Clienti privind Retelele 2G si 4G

RCS & RDS a facut astazi un anunt oficial pentru clientii din Romania, iata ce schimbari majore face in Digi Mobil pentru retelele 4G si 2G din tara.

RCS & RDS Anunt Clienti Retelele 2G 4G

RCS & RDS a facut astazi si primul anunt oficial cu privire la o serie de schimbari foarte importante care au fost descoperite de ceva vreme de catre unii dintre clientii care-i folosesc servicile. Mai exact, cei care utilizeaza serviciile oferite de catre operatorul de telefonie mobila Digi Mobil vor beneficia de conectivitate 4G in banda de frecventa de 900 Mhz, insa RCS & RDS anunta deasemenea ca extinde acoperirea prin adoptarea 2G.

RCS & RDS sustine ca acopera in momentul de fata, in afara cladirilor, 99.5% din populatia romaniei cu reteaua 3G a Digi Mobil, iar reteaua 4G acopera 75% din populatie pe frecventele de 2100 Mhz si 2600 Mhz. Trecerea la frecventa de 900 Mhz pentru reteaua 4G a celor de la RCS & RDS are menirea de a aduce “acoperirea de date la nivelul acoperirii de voce”, astfel ca in final clientii sunt cei care beneficiaza de servicii mult mai bune acum in Romania.

RCS & RDS: Anunt OFICIAL pentru Clienti privind Retelele 2G si 4G

RCS & RDS face investitii importante pentru a reusi sa le ofere clientilor din Romania aceasta imbunatatire pentru acoperirea 4G, ea fiind facuta gradual in diverse zone din tara dupa un test facut in judetul Arges. Nu se stie cat va dura pana cand reteaua 4G a celor de la RCS & RDS va fi disponibila in banda de 900 Mhz si in alte zone din tara, astfel ca toti clientii care asteptau cu interes aceasta modificare vor trebui sa mai aiba rabdare in viitor.

“Utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de servicii de comunicații mobile optimizate, odată cu finalizarea unui proiect privind extinderea standardului 4G în banda de frecvenţe de 900 MHz. Proiectul, derulat cu rezultate optime în județul Argeș, se va extinde gradual în lunile următoare și în alte zone ale țării. În paralel cu adoptarea standardului 4G în banda de frecvențe de 900 MHz, operatorul va utiliza și tehnologia 2G, astfel încât să permită o acoperire superioară în interiorul clădirilor și în mediul rural, pentru serviciul de voce, chiar și pentru terminale din generațiile anterioare.”

RCS & RDS face totusi o schimbare mult mai importanta prin adoptarea tehnologiei 2G, iar asta deoarece prin intermediul sau va putea oferi acoperire GSM mult mai buna in interiorul cladirilor. Acoperirea de 75% a populatiei cu reteaua 3G se aplica doar in afara cladirilor, semnalul fiind mult mai prost in cladiri, dar RCS & RDS a gasit solutia prin adoptarea tehnologiei 2G pentrudiverse zone din Romania in care inca mai are deficiente.

RCS & RDS are undeva pe la peste 9 milioane de clienti in Romania in momentul de fata, deci tot acest proces implica foarte multe investitii, toate facute in paralel cu cele pentru reteaua 5G.