Google Chrome: Update va aduce o Functie foarte IMPORTANTA

Google Chrome are in pregatire pentru lansare un update foarte important care va aduce o schimbare de care toti utilizatorii de telefoane se vor bucura.

Google Chrome site isolation

Google Chrome are o noua actualizare foarte importanta in plin proces de dezvoltare la compania Google, versiunea 77 find acum testata in vederea lansarii, iar pe telefoanele Adnroid aduce o schimbare uriasa. Conform informatiilor care au fost publicate de catre cei de la Google, in versiunea 77 a browserului Google Chrome pentru telefoanele Android este pregatita o noua masura de protectie impotriva atacurilor hackerilor.

Google Chrome va avea implementata o functionalitate care se numeste “izolarea site-urilor”, adica fiecare website accesat de catre utilizatori va fi izolat intr-un proces separat, iar daca e malitios, nu poate afecta telefonul. Ceva similar a fost implementat in Google Chrome pentru calculatoare dupa ce au fost descoperite vulnerabilitatile Spectre, pentru procesoarele Intel, care permiteau exploatarea calculatoarelor si furtul de date.

Google Chrome: Update va aduce o Functie foarte IMPORTANTA

Google Chrome are pe telefoanele Android implementata aceasta masura de securitate doar pentru unele website-uri, adica doar acelea in care utilizatorul este logat pentru a le folosi. Asta inseamna ca website-urile bancilor a magazinelor online, si altele care au date sensibile vor fi protejate in cadrul Google Chrome printr-un sistem de acest gen, ceea ce reduce serios impactul pozitiv al masurilor de securitate oferite de catre Google.

Google Chrome n-ar trebui sa strice experienta de utilizare de care au parte utilizatorii de telefoane Android care-l au instalat, sau cel putin asta sustine compania Google in documentatia publicata pentru schimbare. Masurile implementate acum au menirea de a intari altele implementate pentru Google Chrome in trecut, si exista optiunea de a folosi aceasta protectie pentru orice website-uri, desi performantele telefoanelor sunt mult reduse.

Google Chrome va avea versiunea 77 lansata de catre cei de la Google in viitorul foarte apropiat pentru a oferi si mai multa protectie pentru utilizatori, deci fie la finalul acestei luni, sau inceputul celei viitoare, actualizarea va fi lansata.