Windows 10: AVERTIZARE de la Microsoft pentru TOATE PC-urile

Windows 10 are o avertizare extrem de importanta lansata de catre compania Microsoft pentru toti utilizatorii de PC-uri astazi, iata ce trebuie sa stii.

Windows 10 AVERTIZARE Microsoft PC

Windows 10 are o noua avertizare foarte importanta de la compania Microsoft lansata pentru PC-urile din intreaga lume, compania americana admitand intr-un final ca are o problema foarte serioasa acum cu sistemul de operare. Mai exact, compania Microsoft si-a anuntat utilizatorii din intreaga lume in legatura cu faptul ca actualizarea KB4520062 pentru Windows 10 nu trebuie instalata pe calculatoare deoarece strica sistemul de protectie al Windows Defender.

Windows 10 are Windows Defender oferit pentru calculatoare ca un antivirus menit sa protejeze fisierele si utilizatorii impotriva virusilor de pe internet, insa se pare ca aceasta actualizare strica o parte din acest sistem de pe PC-uri. Windows 10 are in actualizarea KB452006 stricata componenta Advanced Threat Protection a Windows Defender, aceasta refuzand sa mai functioneze, si afisand eroarea 0xc0000409 in PC-urile utilizatorilor dupa aplicarea update-ului.

Windows 10: AVERTIZARE de la Microsoft pentru TOATE PC-urile

Windows 10 ar avea doar clientii enterprise afectati de catre aceasta problema destul de serioasa, iar aici conteaza cel mai mult ca ea exista, deoarece acestia genereaza foarte multi bani pentru ce de la Microsoft in fiecare an. Daca Windows 10 nu poate proteja companiile de virusi cu Windows Defender, prin acest sistem de detectare a pericolelor, atunci americanii au putine motive prin care sa convinga companiile sa le mai cumpere software-ul.

“După instalarea acestei actualizări, serviciul ATP (Microsoft Defender Advanced Threat Protection) poate înceta să funcționeze și nu poate trimite datele de raportare. De asemenea, s-ar putea să primiți o eroare 0xc0000409 în View Viewer în MsSense.exe.”

Windows 10 a mai avut probleme in trecut cu Windows Defender, insa niciuna dintre ele nu a fost atat de serioasa precum cea de acum, astfel ca vorbim despre o situatie inedita in care cei de la Microsoft pierd si mai mult. Windows 10 a fost plin de probleme in ultimele luni, cei de la Microsoft spunand doar ca nu se mai concentreaz atat de mult pe sistemul de operare, preferand sa isi concentreze fortele pe infrastructura cloud pentru companii.

Windows 10 are acest patch KB4520062 in distributie din 15 octombrie, cand a si venit avertizarea celor de la Microsoft, deci aveti grija sa va feriti de el, mai ales daca lucrati intr-o companie si aveti date sensibile in PC.