Digi Mobil: DECIZIA RADICALA care a SURPRINS TOTI Clientii

Digi Mobil a luat o decizie radicala care a surprins toti clientii din Romania, iata ce va face RCS & RDS pentru utilizatorii serviciilor operatorului sau.

Digi Mobil DECIZIA RADICALA SURPRINS Clientii

Digi Mobil a anuntat saptamana aceasta o decizie foarte buna pentru toti clientii din Romania, dar ea a generat si destula confuzie in randul acestora, iar asta pentru ca multi n-au prea inteles rostul sau. Vorbim despre decizia celor de la Digi Mobil de a investi in crearea si extinderea acoperirii 2G in Romania in contextul in care compania se concentreaza pe lansarea 5G in diverse zone din tara, iar asta implica investitii serioase.

Digi Mobil are probleme serioase cu acoperirea, in special in interiorul cladirilor, acolo unde exista una relativ decenta pentru 4G, insa in cazul 3G lucrurile stau foarte prost, acoperirea fiind buna doar in exteriorul cladirilor. Cei de la Digi Mobil au spus ca marea investitie pe care o fac pentru reteaua 2G are la baza dorinta lor de a le oferi clientilor acoperire buna in interiorul cladirilor, chiar daca internetul va fi unul foarte prost.

Digi Mobil: DECIZIA RADICALA care a SURPRINS TOTI Clientii

Digi Mobil a lansat tehnologia VoWiFi pentru a permite efectuarea de apeluri telefonice in cladiri daca semnalul este prost, insa nu toata lumea se poate bucura de ea, asa ca e nevoie de mult mai mult, iar aici intervine 2G-ul. Desi aceasta regandire a strategiei celor de la Digi Mobil pare a fi un pas inapoi, in realitate vorbim despre o decizie foarte importanta care are menirea de a imbunatati substantial experienta de care au parte clientii din Romania.

Digi Mobil era singurul operator de telefonie mobila din Romania care nu avea o retea 2G pentru clientii sai, insa acest lucru va fi rezolvat intr-un final in urmatorii ani, daca nu va reusi intai sa cumpere Telekom. Planurile celor de la Digi Mobil de a-si face propria retea 2G par sa fi fost gandite inainte de a incepe negocierile cu Telekom, iar chiar daca ele vor esua, RCS & RDS va avea o baza pentru noua sa infrastructura 2G.

Digi Mobil are milioane de clienti in Romania, atrage sute de mii anual doar prin portare, iar investitile de acest gen sunt necesare pentru a mentine si extinde in continuare baza de clienti.