Clientii DIGI MOBIL Vizati de o PROASTA Veste de la RCS & RDS

Digi Mobil are o veste foarte proasta pentru clientii din Romania, RCS & RDS facand un anunt care dezvaluie o problema care afecteaza pe toata lumea.

Digi Mobil clienti veste proasta

Digi Mobil a fost zilele trecute in centrul atentiei dupa ce RCS & RDS a anuntat ca va extinde reteaua 4G in frecventa de 900 MHz, dar si ca va incepe sa foloseasca reteaua 2G pentru a extinde acoperirea, in special in cladiri. Aceasta a doua parte este extrem de importanta, iar asta pentru ca desi Digi Mobil se lauda in momentul de fata cu acoperire de 99.5% dintre romani, ea se aplica doar pentru exteriorul cladirilor, nu si pentru interiorul acestora.

Digi Mobil spune abia acum clar ca acoperirea mare pe care o afiseaza si pe website-ul sau privind reteaua 3G se aplica doar pentru exteriorul cladirilor, deci atunci cand intra in cladiri oamenii cam raman fara semnal. Presupun ca multi dintre voi experimentati destul de des asta cu Digi Mobil, iar acum aveti si o explicatie pentru problema in ciuda faptului ca operatorul se lauda cu o acoperire foarte mare in intreaga Romaniei, ea nefiind chiar atat de buna.

Clientii DIGI MOBIL Vizati de o PROASTA Veste de la RCS & RDS

Digi Mobil are acoperire 75% pentru populatia Romaniei atat in cladiri, cat si in afara lor, deci raman inca 24 de procente diferenta fata de 3G care in interiorul cladirilor nu se bucura de aceeasi calitate a serviciilor. E foarte posibil ca majoritatea acestor clienti ai Digi Mobil sa locuiasca in afara oraselor, acolo unde in general operatorii nu se prea obosesc sa investeasca pentru ca nici clientii nu genereaza chiar atat de mult profit.

Digi Mobil a facut investitii masive in Romania in ultimii ani, dar se pare ca e mai ieftin sa ofere acoperire 2G in cladiri decat 3G, iar asta inseamna si o reducere substantiala a vitezelor de internet mobil. Practic in 2G nu poti folosi internetul mobil pentru mai nimic, in comparatie cu 3G, care oricum e slab, dar macar poti naviga oarecum pe internet, si poti folosi diverse aplicatii, alternativa aici pentru Digi Mobil este VoWiFi.

Digi Mobil este cel mai mic operator de telecomunicatii din Romania deocamdata, iar daca nu va mai cumpara Telekom, atunci isi va crea propria infrastructura 2G pentru acoperire mai buna si in cladiri.

4 COMENTARII

  1. Te am tot intrebat, pe cand un update la aplicatie?, pe cand si pe iPad? si dai delete cand te intreb,pai e frumos Zaone??‍♂️

  2. Cred ca ti-am raspuns de vreo 3 ori ca nu am asta in plan in viitorul apropiat. Iti intra comentariile la moderare, eu iti raspund, dar nu mai revii la articol.