iPhone: AVERTIZARE de la Apple pentru Clientii cu Telefoane

iPhone este tinta unei avertizari foarte importante facuta de catre compania Apple pentru clientii din lumea intreaga, iata ce trebuie sa stii chiar acum.

iPhone AVERTIZARE Apple Telefoane

Apple a publicat o noua avertizare foarte importanta pentru clientii cu telefoane iPhone, aceasta fiind listata in ziua de 7 octombrie pentru utilizatorii din lumea intreaga, iar toata lumea trebuie sa stie despre ea. Vorbim despre o avertizare pe care Apple o face pentru cei care folosesc telefoane iPhone cu versiuni mai vechi ale iOS, acestea fiind afectate de o problema care ii lasa pe utilizatori in imposibilitatea de a mai folosi GPS-ul din ele.

Cei de la Apple vorbesc despre o problema care a inceput pe 6 aprilie 2019 din cauza unor schimbari efectuate la satelitii GPS care orbiteaza Pamantul si faciliteaza geolocalizarea oriunde pe planeta. Conform celor de la Apple, utilizatorii iPhone care nu au macar iOS 9.3.6 si iOS 10.3.4 nu vor mai putea face localizare prin GPS, si nu vor avea data si ora corecte in baza sincronizarii cu satelitii care sunt folositi si pentru geolocalizare.

iPhone: AVERTIZARE de la Apple pentru Clientii cu Telefoane

Conform celor de la Apple, orice telefoane iPhone, sau chiar tablete iPad, lansate dupa anul 2012 nu vor avea probleme indiferent ce versiune a iOS au instalata in momentul de fata. Doar cele mai vechi de iOS 9.3.6 si iOS 10.3.4 sunt afectate de aceasta problema serioasa, astfel ca n-ar trebui sa va faceti griji daca aveti ceva mai nou instalat, deci nici nu va trebui sa faceti vreo modificare pentru dispozitivele voastre.

“Începând imediat înainte de ora 0:00 UTC pe 3 noiembrie 2019,* anumite modele de iPhone și iPad lansate în 2012 și anterior vor necesita o actualizare iOS pentru a menține locația GPS, data și ora corecte. Această situație este cauzată de problema legată de reinițializarea orei GPS, care a început să afecteze produsele cu GPS ale altor producători începând cu 6 aprilie 2019. Dispozitivele Apple vizate nu sunt afectate până la ora 0:00 UTC pe 3 noiembrie 2019.”

Aceasta problema a GPS-urilor nu e tocmai noua, pe final de vara aparand si o avertizare pentru intreaga lume deoarece unele dispozitive dedicate au avut probleme cu localizarea pentru o scurta perioada de timp. Numarul utilizatorilor de iDevice-uri care sunt afectati de aceasta problema este cu siguranta foarte mic, astfel ca n-ar trebui sa fie prea multe persoane afectate de situatie, dar e bine sa aveti actualizarile facute.