Facebook Pregateste o Noua SCHIMBARE MARE pentru Utilizatori

Facebook pregateste o noua schimbare foarte mare pentru utilizatorii din lumea intreaga, iata ce surpriza a mai gandit compania de data aceasta pentru noi.

Facebook news tab

Facebook nu se lasa si are din nou in plin proces de dezvoltare o noua schimbare foarte importanta pentru utilizatorii din intreaga lume, aceasta fiind gandita pentru a imbunatati, teoretic, experienta de folosire. Mai exact, vorbim despre faptul ca Facebook vrea sa implementeze pentru toata lumea o noua sectiune speciala cu stiri preluate de la diverse publicatii online, imitand practic tot ceea ce ofera compania Google pentru utilizatorii din toata lumea.

Facebook discuta deja cu unele mari publicatii online despre proiectul sau, si ar fi dispusa sa le plateasca milioane de dolari anual pentru a le prelua stirile si a le afisa intr-un format propriu, mult mai usor de accesat. Cei de la Facebook urmeaza sa anunte noua sectiune in cadrul unui eveniment care va avea loc vineri in SUA, iar asta la doi ani dupa ce au fost intens criticati din cauza stirilor false pe care le tot afisau in platforma lor.

Facebook Pregateste o Noua SCHIMBARE MARE pentru Utilizatori

Facebook va incepe prin a afisa stiri dedicate publicului american, avand in vedere ca pana acum a incheiat acorduri doar cu publicatii din SUA, dar va extinde functia si in alte tari. Compania americana vrea sa afiseze continutul din aceasta sectiune in baza intereselor utilizatorilor, si a algoritmilor folositi deja pentru News Feed, compania Facebook avand foarte multa experienta cu afisarea de continut de care crede ca utilizatorii ar fi interesati.

Facebook va folosi cel mai probabil formatul pentru Instant Articles pentru a afisa stirile preluate de la diverse organizatii media, astfel ca utilizatorii vor fi tinuti in aplicatie, si nu le vor mai accesa website-urile. Acesta este si motivul din cauza caruia cei de la Facebook vor plati pentru continut si nu il vor prelua ca atare, deci ramane de vazut ce anume va fi anuntat oficial de catre companie, si cat de bine vor arata lucrurile in final.

Facebook va lansa noua sectiune in cursul acestui an, insa abia vineri se va afla daca ea va fi disponibila chiar de acum, sau de la o data ulterioara.