Calea Lactee: Dezvaluire INCREDIBILA ce a UIMIT TOATA Planeta

Calea Lactee are parte de o dezvaluire incredibila de la cercetatori care a uimit toata planeta zilele acestea, iata ce au reusit ei sa descopere recent.

Calea Lactee Dezvaluire INCREDIBILA UIMIT Planeta

Calea Lactee este galaxia din care face parte sistemul nostru solar, insa abia recent cercetatorii au facut o descoperire absolut uluitoare in ceea ce o priveste, si ea ar putea sa explice foarte multe din ceea ce stim acum. Conform cercetatorilor, acum aproximativ 3.5 milioane de ani, centrul galaxiei Calea Lactee ar fi explodat, iar “suflul” acestei explozii s-ar fi simtit si la distante de aproximativ 200.000 de ani-lumina, deci foarte departe.

Calea Lactee este gazda pentru foarte multe corpuri ceresti, deci o explozie de acest gen este foarte importanta, si pune putin in perspectiva ceea ce s-a intamplat in spatiul cosmic din care facem si noi parte. Explozia a fost foarte puternica, si a emis radiatii intr-o formia conica inspre ambii poli din Calea Lactee, deci daca mai exista alte forme de viata prin galaxia noastra, cel mai probabil au resimtit asta in acel moment.

Calea Lactee: Dezvaluire INCREDIBILA ce a UIMIT TOATA Planeta

Calea Lactee a avut in centrul sau ceea ce se numeste o flacara Seyfert, aceasta creand o pereche de conuri ionizate care au trecut prin toate corpurile din galaxie care i-au iesit in cale. In apropierea centrului exploziei din Calea Lactee aceste conuri au avut diametru foarte redus, insa el s-a extins pe masura ce undele se propagau spre colturile galaxiei, deci o suprafata foarte mare din aceasta zona a universului a fost afectata.

“Cercetătorii găsesc dovezi ale unei flăcări cataclismice care s-au lovit până în afara Galaxiei impactul său a fost resimțit la 200.000 de ani lumină. Un fascicul de energie titanic, în expansiune, a apărut de la aproape o gaură neagră super-masivă din centrul Căii Lactee cu doar 3,5 milioane de ani în urmă, trimițând o explozie de radiații în formă de con prin ambii poli ai Galaxy și afară în spațiul profund.”

Calea Lactee a fost brazdata de o lumina foarte puternica in momentul in care aceasta explozie a avut loc, sursa sa fiind atat de puternica incat a iluminat pentru o perioada scurta de timp o zona uriasa din galaxie. Aceasta explozie a avut loc la 63 de milioane de ani dupa ce au disparut dinozaurii, deci desi 3.5 milioane de ani pare a fi o durata foarte lunga in timp, pentru Calea Lactee si Pamant e ca si cum am vorbi despre cativa dintre anii nostri.

Calea Lactee ar fi fost afectata de aceasta explozie timp de cam 300.000 de ani, adica o perioada scurta de timp cand ne raportam la univers, si va fi interesant acum sa vedem ce alte concluzii vor mai trage analistii.