Google Negociaza CUMPARAREA Fitbit pentru a ATACA Apple

Google negociaza cumpararea Fitbit pentru a ataca mai serios compania Apple pe piata wearable-urilor, iata care sunt planurile companiei americane.

Google Negociaza CUMPARAREA Fitbit

Google negociaza in mod surprinzator cumpararea Fitbit, unul dintre cei mai mari producatori de wearable-uri din intreaga lume, facand deja o oferta, deci este foarte hotarata sa fie mai puternica in acest segment. Google vre amai mult ca sigur sa fie mai competitiva pe piata smartwatch-urilor, acolo unde se tot zvoneste ca ar vrea sa intre cu un produs propriu, insa pana acum nu a reusit sa dezvolte nimic, si probabil vrea tot Fitbit-ul pentru asta.

Google va trebui sa cheltuiasca cateva miliarde de dolari pentru a cumpara Fitbit, compania avand afaceri de 1.5 miliarde de dolari in 2018, deci vinde destul de multe wearable-uri la nivel global. Fitbit este in topul celor mai mari producatori de wearable-uri de ceva vreme, singura sa concurenta serioasa fiind Apple si Xiaomi, iar majoritatea vanzarilor sale sunt in segmentul bratarilor pentru fitness, Apple controland toata piata smartwatch de mult.

Google Negociaza CUMPARAREA Fitbit pentru a ATACA Apple

Google va avea concurenta foarte serioasa din partea chinezilor de la Xiaomi pe piata bratarilor fitness, iar daca nu va inova, atunci exista multi alti producatori din China care lupta pentru vanzari tot mai mari. Cei de la Huawei sunt deasemenea foarte interesati de wearable-uri, la fel ca Samsung, insa pana acum doar Apple si Xiaomii sunt producatorii de telefoane care au reusit sa aiba succes mare si in vanzarile de wearable-uri.

Google ar avea un foarte mare avantaj daca ar cumpara Fitbit, iar asta pentru ca ar putea integra Wear OS, cel mai folosit sistem de operare pentru smartwatch-uri, in produse proprii, la fel cum face cu telefoanele Pixel. Google face o miscare foarte curajoasa aici, iar cumpararea Fitbit cu siguranta a fost foarte indelung analizata inainte de a fi luata vreo decizie in aceasta privinta, si probabil ca alta solutie nu a existat.

Google si Fibit vor negocia, cel mai probabil, timp de cateva saptamani, sau luni, pana cand se va ajunge la o decizie, insa mai mult ca sigur se va ajunge la un punct comun.