Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom, DECIZIA FINALA pentru Romania

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom vor avea parte de o decizie finala anuntata in Romania pentru toti clientii, iata ce urmeaza sa se intample chiar maine.

Digi Mobil Orange Vodafone Telekom DECIZIA FINALA

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom vor avea parte de o decizie finala pentru toti clientii din Romania in cursul zilei de maine, iar asta dupa foarte multe luni de asteptare pentru toata lumea. In vara cei de la ANCOM spuneau ca licitatia pentru frecventele retelelor 5G ar trebui finalizata pana la 31 octombrie 2019, dar desigur ca acest lucru nu s-a intamplat, iar Digi Mobil, si restul operatorilor, vor avea multe luni de asteptat pana la organizarea ei.

Digi Mobil a lansat o retea 5G, dar vrea si frecventele pe care ANCOM le va oferi pentru aceste retele, iar maine ar trebui sa vina si marele anunt de la autoritati privind organizarea licitatiei. Este de asteptat ca presedintele ANCOM, fostul prim-ministru, Sorin Grindeanu, sa anunte ca licitatia pentru frecventele 5G, sa aiba loc abia prin 2020, ceea ce cam genereaza probleme pentru Digi Mobil, dar si restul operatorilor de telecomunicatii din tara.

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom, DECIZIA FINALA pentru Romania

Digi Mobil si Vodafone au deja retele 5G active in Romania, insa fara noile frecvente 5G nu vor putea oferi adevarata experienta pe care o asteapta clientii din Romania, din pacate pentru noi toti. Marea problema este schimbarea guvernului condus de catre Viorica Dancila, iar asta deoarece ANCOM trebuie sa astepte votarea noului guvern, astfel ca investitiile pregatite de catre Digi Mobil, si restul companiilor, mai au de asteptat.

Digi Mobil probabil ca nu va cheltui sume foarte mari de bani pentru frecventele 5G, mai ales daca va finaliza cumpararea diviziei de servicii mobile a Telekom, insa Orange si Vodafone vor face investitii mari. Desigur ca pana cand nu se va stabili o data la care va avea loc licitatia 5G nimeni nu stie exact ce se va intampla, insa in momentul de fata se pare ca la Digi Mobil, si restul mediului telefon, exista multa rabdare cu privire la licitatie.

Digi Mobil nu si-a tinut planurile pentru 5G in loc din cauza guvernului, insa nici Vodafone nu a facut asta, dar Orange si Telekom au preferat sa astepte pentru a vedea ce se intampla.