Huawei: ADEVARATUL Motiv pentru care l-a UMILIT pe Trump

Huawei a reusit sa-l umileasca pe Donald Trump in ciuda tuturor eforturilor acestuia de a ingenunchea compania, iata ce se ascunde in spatele succesului ei.

Huawei Motiv UMILIT Trump

Huawei a fost atacata din toate partile de catre Donald Trump in ultimul an si jumatate, cu o serie de sanctiuni foarte serioase impuse impotriva sa de catre presedintele SUA, insa in ciuda tuturor problemelor, are succes. Foarte putina lume a reusit sa inteleaga cum a putut Huawei sa inregistreze vanzari foarte mari pentru telefoanele sale mobile in ultimele doua trimestre fiscale, insa iata ca vine si o explicatie pentru ceea ce se intampla.

Huawei si-a crescut cu 66% vanzarile de telefoane in China in T3 2019 pe fondul unui sentiment nationalist, si a unor motivatii venite de la guvernul chinez pentru cetateni, si companii locale, de a-i cumpara produsele. Huawei a reusit sa vanda 41.5 milioane de telefoane in China in T3 2019, aproape un sfert din vanzarile totale din 2019, o crestere uriasa de la cele 25 de milioane de unitati vandute in aceeasi perioada a anului trecut.

Huawei: ADEVARATUL Motiv pentru care l-a UMILIT pe Trump

Huawei Motiv UMILIT Trump telefoane

Huawei a beneficiat de un boicot al chinezilor vis-a-vis de produsele americane, in special iPhone, care a inregistrat o scadere de 28% in vanzari, insa si alti producatori straini au avut de pierdut. Vanzarile record ale Huawei din China au adus cota de piata a companiei la 42%, si il pune intr-o lumina foarte proasta pe Trump deoarece sanctiunile sale n-au efect, atat timp cat chinezii cumpara fara oprire produsele sale.

Huawei si-a crescut vanzarile chiar si in detrimentul Vivo, Oppo, Xiaomi, toti inregistrand scaderi de minim 20%, deci toate chemarile comunistilor pentru a sustine compania dau pe deplin roade. Separat de vanzarile din China, Huawei a vandut inca vreo 15 – 16 milioane de telefoane la nivel global, adica mult mai putin de jumatate, iar aici se vede intr-adevar cat de puternic e impactul tuturor atacurilor venite din partea lui Trump.

Huawei reuseste acum sa se bucure de atentia chinezilor nationalisti, insa chiar daca si in T4 2019 va avea vanzari cel putin la fel de bune, e greu de spus cat se va mai bucura de vanzari atat de mari dincolo de 2019.