NASA. Anuntul INCREDIBIL privind o Mare Cometa INTERSTELARA

NASA. Agentia spatiala americana a facut un anunt extrem de important cu privire la o mare cometa interstelara care se deplaseaza prin sistmeul nostru solar cu viteza.

NASA Cometa INTERSTELARA

NASA. Agentia spatiala americana a facut un anunt foarte important zilele trecute, dupa ce a ajuns la concluzia ca acea cometa interstelara care se afla in sistemul nostru solar ar contine apa dintr-o alta galaxie. Da, cei de la NASA sunt de parere ca in sistemul nostru solar a fost adusa si este eliberata apa dintr-o alta galaxie, ceea ce ei considera a fi un eveniment extrem de important, aceasta fiind a doua cometa care tranziteaza sistemul solar.

NASA. Aceasta cometa a fost descoperita de catre un astronom amator din Ucraina cu foarte multe luni in urma, ea intrand in sistemul nostru solar de ceva vreme, dar abia acum s-a ajuns la concluzia ca ar avea apa pe suprafata sa. Conform celor de la NASA, se pare ca in fiecare secunda in care calatoreste prin sistemul nostru solar, aceasta cometa ar elibera aproximativ 19 litri de apa de pe suprafata sa, deci exista foarte multa acolo.

NASA. Anuntul INCREDIBIL privind o Mare Cometa INTERSTELARA

NASA. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, agentia spatiala americana a anlizat cu foarte mare atentie cometa de la distanta si au descoperit cantitati mari de oxigen in jurul sau. NASA a ajuns la concluzia ca acel oxigen s-ar fi produs prin procesul de sublimare dupa ce apa inghetata a fost eliberata in univers de catre cometa, ceea ce aduce, poate pentru prima oara, apa dintr-un alt sistem solar, sau galaxie, in a noastra.

“Am obținut spectroscopie optică a cometei interstelare 2I / Borisov pentru a căuta oxigen atomic în comă, atmosfera temporară de gaz și praf care înconjoară o cometă când se apropie de soare. Spectroscopia ia lumina care vine de la cometă și o împarte în culorile sale componente. Oxigenul atomic are o caracteristică puternică în regiunea roșu-portocalie a spectrului și am putut detecta această caracteristică în Borisov.”

NASA. Desigur ca nu vom putea analiza toata aceasta apa deoarece in 2019 cometa va trece la 300 de milioane de KM de Pamant, cea mai apropiata pozitie in toata calatoria sa prin sistemul nostru solar. Nimeni nu va putea prelua de pe ea orice fel de materie care ar exista pe suprafata, sau ar fi eliberata in univers, iar NASA nu va face altceva decat sa observe de la foarte mare distanta tot ceea ce se intampla in calatorie ai prin sistemul solar.

NASA. Cometa este urmarita cu foarte mare atentie pentru ca vine dintr-un alt sistem solar, dar e putin probabil ca ea sa ascunda vreun secret maret care sa afecteze in vreun fel viata de pe Pamant.