Apple Investeste 2.5 Miliarde de Dolari pentru Construirea de Case, Credite

Apple Investeste 2.5 Miliarde Dolari Construirea Case credite

Apple a anuntat astazi un proiect extrem de indraznet in baza caruia va investi 2.5 miliarde de dolari pentru a construi case si ajuta oamenii sa isi cumpere case. 1 miliard de dolari vor fi investiti direct in constuirea de case care au preturi accesibile pentru angajatii sai, si nu numai, inca 1 miliard fiind investiti pentru plata ipotecilor.

Apple va folosi acel miliard de dolari pentru a-i ajuta pe cei care isi cumpara prima casa sa plateasca ipoteca pentru aceasta, ceea ce e grozav. Mai mult decat atat, Apple va oferi terenuri in valoare de 300 de milioane de dolari pentru proiecte care au menirea de a construi case care au preturi accesibile.

Apple a intrat intr-un parteneriat cu guvernatorul Californiei pentru a construi casele si a reduce intr-o anumita masura problema locuintelor din statul american. Apple le va plati oamenilor avansurile pentru case, si le va face refinantare pentru credite la rate mai avantajoase, ajutand si autoritatile sa construiasca noi case accesibile ca pret.

“Am colaborat îndeaproape cu experți de vârf pentru a pune la cale un plan care să facă față acestei provocări pe toate fronturile, de la nevoia critică de creștere a ofertei de locuințe, pentru sprijinirea cumpărătorilor de locuințe și a familiilor tinere, până la filantropia esențială pentru a ajuta cei cu cel mai mare risc. ,. Apple s-a angajat să fie un bun vecin și să ajute la scrierea următorului capitol al regiunii care a fost un mare cămin de inovație și creativitate de generații.”

Apple va aloca inca 150 de milioane pentru credite pe termen lung ale familiilor cu venituri foarte mici, acestea urmand a fi nerambursabile. Inca 50 de milioane vor fi donate catre un ONG care incearca sa rezolve problema oamenilor fara locuinta care traiesc pe strazile din Silicon Valley.

Apple este doar una dintre companiile care face investitii de acest gen, insa suma alocata este mai mare decat cele investite de Facebook, Google, insa reprezinta doar 1% din veniturile Apple din 2019.