Apple si Valve Dezvolta Impreuna un Produs Inovator pentru Clienti

Apple dezvolta impreuna cu Valve un produs inovator pe care americanii spera sa il faca la fel de popular precum smartphone-urile in urmatorii ani.

apple valve casca ochelari realitate augmentata

Apple si Valve au intrat intr-un parteneriat foarte interesant care are drept scop dezvoltarea si lansarea unui produs inovator pentru pentru clientii din intreaga lume, unul la care Apple lucreaza deja de ceva vreme. Apple lucreaza de mai bine de un an de zile la o casca pentru realitate augmentata, si diverse zvonuri anuntau inclusiv lansarea sa in cursul acestui an, insa se pare ca e nevoie de ajutorul Valve pentru ca produsul sa fie cu adevarat interesant.

Valve a lansat in 2019 o casca pentru realitate virtuala, insa cu Apple va lucra la o casca pentru realitate augmentata, adica o tehnologie complet diferita fata de ceea ce considera multa lume ca e cu adevarat viitorul. Valve are jocuri pentru realitate virtuala, insa ar putea lansa inclusiv ceva pentru realitate augmentata, iar cooperarea cu Apple are menirea de a face acest nou dispozitiv intr-adevar util si dorit de catre clienti.

Apple si Valve Dezvolta Impreuna un Produs Inovator pentru Clienti

Nu e clar deocamdata daca Apple dezvolta ochelari pentru realitate augmentata, sau o casca, sau ce fel de produs, pentru ca nimeni nu spune clar ce anume ar urma sa ajunga pe piata. Logic ar fi sa vorbim despre o pereche de ochelari pentru realitate augmentata, dar daca ar fi vorba despre o casca, e greu de spus in ce masura produsul in sine va fi atat de popular precum isi imagineaza cei de la Apple

“Apple a făcut parteneriat cu dezvoltatorul de jocuri americane Valve pentru a dezvolta dispozitive de afișare montate pe cap AR, care ar putea fi lansate cel mai devreme în a doua jumătate a anului 2020, odată cu Quanta Computer, Taiwan, ODM-urile Pegatron, care se ocupă de lucrările de asamblare, potrivit unor surse din industrie.”

 

Detalii despre ceea ce pregatesc Apple si Valve impreuna pentru realitatea augmentata nu exista intr-o forma foarte clara, dar Tim Cook e de parere ca dispozitivele de acest gen vor fi la fel de populare ca telefoanele mobile. Apple a investit si investeste foarte mult in realitatea augmentata, insa pana cum nici macar cei din Cupertino n-au reusit sa convinga lumea ca tehnologia este una macar marginal utila pentru ceva in viata de zi cu zi.

Casca, sau ochelarii, pentru realitate augmenta ar urma sa ajunga pe piata in a doua parte a anului 2020, si desigur ca va exista o dependenta totala de telefoanele iPhone.