Huawei – Vestea GROZAVA Venita Astazi, TOATE Telefoanele AFECTATE

Huawei are parte de o veste grozava venita astazi, iata ce se va intampla si cum vor fi afectate toate telefoanele clientilor din intreaga lume acum.

Huawei acord licente

Huawei este in chinuri de cateva luni bune, insa astazi a venit si o veste grozava pentru cei care folosesc telefoanele companiei chinezesti si erau intr-o stare de confuzie cu privire la viitorul lor. Ministrul Comertului din SUA, Wibur Ross, a afirmat ca o parte dintre sanctiunile impuse de catre SUA impotriva celor de la Huawei urmeaza sa fie ridicate pana la finalul anului multumita unor progrese mari facute in acordul comercial cu China.

Huawei ar putea avea parte de posibilitatea de a licentia tehnologiile americane din nou chiar de luna aceasta daca SUA va reusi sa incheie cu China acordul comercial la care se lucreaza de vreo 2 ani de zile. Peste 130 de companii au cerut deja de la ministerul comertului din SUA licente pentru a-si vinde tehnologiile catre cei de la Huawei, iar Wilbur Ross urmeaza sa le aprobe daca va fi semnat acordul comercial cu SUA, asa cum se tot spera.

Huawei – Vestea GROZAVA Venita Astazi, TOATE Telefoanele AFECTATE

Huawei asteapta de foarte multa vreme ca acest acord sa fie semnat de catre presedintii SUA si China, iar Ross spune ca totul ar urma sa se intample in Iowa, Alaska, sau Hawaii in urmatoarele saptamani. Deocamdata n-a fost stabilita o data sau locatie in care acordul dintre cele doua tari ar urma sa fie semnat, insa Huawei se poate astepta ca lucrurile sa se rezolve foarte curand, iar clientii vor fi cei care vor beneficia cel mai mult din asta.

“Secretarul pentru comerț, Wilbur Ross, a exprimat optimismul că SUA ar ajunge la un acord comercial „Faza 1” cu China în această lună și a spus că licențele vor veni „foarte curând” pentru companiile americane să vândă componente către Huawei Technologies Co.”

Huawei va putea sa le ofere clientilor sai toate actualizarile pentru Android de care au nevoie in telefoane, dar va putea intr-un final sa isi lanseze si noile modele de telefoane la nivel global, ceea ce acum nu poate face. Huawei Mate 30 Pro nu a putut fi lansat la nivel international de catre Huawei deoarece Google nu permite licentierea aplicatiilor sale in telefoanele chinezilor, astfel ca dispozitivul a fost lansat in Asia cu servicii Huawei, dar cam atat.

Huawei a amanat si lansarea altor modele de telefoane din cauza lipsei licentelor pentru Android, insa iata ca situatia pare sa se rezolve pentru chinezi.