Vestea PROASTA pentru Huawei, ce LOVITURA Vine din Europa

Huawei are parte de o noua veste foarte proasta in Europa, iata ce lovitura dura i se pregateste companiei chinezesti fara ca ea sa stie asta.

Vestea PROASTA Huawei LOVITURA Europa

Huawei a avut in ultimele saptamani parte de o serie de vesti foarte bune, dupa ce unele tari aliate ale SUA pareau dispuse sa-i permita sa furnizeze echipamente de telecomunicatii 5G pentru retelele de telefonie mobila. Germania era una dintre aceste tari, acolo guvernul refuzand sa interzica Huawei, ci anuntand ca va implementa un mecanism menit sa verifice daca o companie care vind echipamente 5G reprezinta, sau nu, un risc pentru siguranta nationala.

Huawei are astazi parte de o veste foarte proasta de la ministrul afacerilor externe din Germania, Heiko Maas, acesta spunand ca exista sanse mici ca produsele chinezilor sa fie permise in tara pentru reteaua 5G. Vestea vine la doar cateva ore dupa ce Ungaria a anuntat ca le va permite chinezilor sa furnizeze echipamente 5G pentru retelele locale, deci Huawei are parte de tratament diferit de la aliatii SUA, in functie de interesele fiecaruia dintre ei.

Vestea PROASTA pentru Huawei, ce LOVITURA Vine din Europa

Huawei are sanse foarte mici de a furniza echipamente 5G pentru reteaua de telefonie mobila din Germania deoarece este “dependenta de statul chinez din cauza legislatiei in amterie de securitate nationala”. Asta a spus ministrul german al afacerilor externe, el afirmand ca Huawei este obligata de legislatia din China sa furnizeze orice informatii despre clientii sai, sau de la ei, catre guvernul chinez cand acesta ii cere acest lucru.

“Ministrul german de externe, Heiko Maas, a pus la îndoială dacă vânzătorul chinez de echipamente de telecomunicații Huawei ar putea participa la dezvoltarea și construcția rețelei de date a 5-a din țară (5G). Maas a declarat luni reporterilor de la Berlin că Huawei era o companie dependentă de statul chinez datorită legilor sale de securitate națională, ceea ce însemna că Huawei era obligată să transmită informații guvernului de acolo.”

Huawei va fi trecuta prin testele germane menite sa verifice daca produsele sale reprezinta un risc pentru siguranta nationala a tarii, iar una dintre verificare are la baza legislatia tarii din care provine compania. Aici Huawei va pica testul pentru ca legea din China o obliga sa-i furnizeze statului orice vrea, astfel ca sansele ca vreun operator de telecomunicatii din Germania sa foloseasca echipamentele lor 5G par sa fie complet nule.

Huawei a avut si in Marea Britanie parte de un anunt neoficial conform caruia ar urma sa i se permita sa furnizeze echipamente pentru reteaua 5G locala, dar e foarte posibil ca si acolo lucrurile sa nu mai stea chiar atat de bine.