ALERTA Android de care TOTI Oamenii TREBUIE sa STIE Acum

Android are o noua alerta foarte importanta lansata astazi pentru o problema extrem de serioasa care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume.

Android alerta aplicatii malware

Android are parte de o noua alerta extrem de periculoasa saptamana aceasta din cauza unei probleme care nu prea pare sa isi gaseasca o rezolvare, desi este extrem de periculoasa, si afecteaza foarte multa lume. 49 de noi aplicatii pentru sistemul de operare Android au fost descoperite ca avand malware ascuns, unele dintre ele fiind “camuflate” sa arate ca Google Chrome, si desigur ca a fost descarcate de nu mai putin de 3 milioane de oameni pana acum.

Android este o resursa infinita de telefoane care pot fi exploatate, iar hackerii profita de numarul foarte mare de oameni creduli pentru a lansa tot mai multe aplicatii care sunt pline de malware. In acest caz, cele 49 de aplicatii infectate au fost gandite pentru a se camufla intr-o varietate de aplicatii populare pentru Android, dar si in unele utilitare, astfel incat utilizatorii de telefoane sa nu le descopere foarte usor pentru a pe sterge rapid.

ALERTA Android de care TOTI Oamenii TREBUIE sa STIE Acum

Android este gandit intr-un asemenea mod incat aplicatiile de acest gen pot fi lansate foarte usor in Google Play Store, dar sunt foarte greu de dezinstalat, ele afisand reclame in telefoanele oamenilor pentru a genera bani. Avand in vedere modul in care Android este creat, aceste aplicatii puteau afisa reclame chiar si in alte aplicatii, iar de aici vine problema cea mai mare, pentru ca experienta de folosire a telefonului e complet stricata.

“Recent am găsit 49 de aplicații adware noi pe Google Play, deghizate în jocuri și camere de fotografiat stilizate. Aceste aplicații sunt adware tipice, care se ascund în dispozitivele mobile pentru a afișa anunțuri și a implementa funcții anti-dezinstalare și evaziune. Aceste aplicații nu mai sunt live, dar înainte de a fi eliminate de Google, numărul total de descărcări a fost de peste 3 milioane.”

Android era exploatat pentru ca reclamele sa fie afisate de aceste aplicatii atat in ecranul de blocare, cat si in ecranul principal de aplicatii, totul consumand foarte multe resurse ale dispozitivelor. Hackerii care au creat aplicatiile pentru Android le-au gandit pentru a le camufla usor, ele creand multiple iconite pentru aplicatii false chiar de la accesare, iar deschiderea lor afiseaza, ghiciti ce, da… desigur ca tot reclame.

Android a avut aceste aplicatii disponibile in Google Play Store deoarece din pacate Google a fost pacalita de catre hackeri, insa dupa ce a aflat de ele, compania le-a sters imediat pentru a proteja utilizatorii.