Netflix – ATENTIE la aceasta PROBLEMA GRAVA ce-ti poate da MARI BATAI de Cap

Netflix este cea mai mare platforma de streaming din lume, dar toti utilizatorii trebuie sa fie foarte atenti la aceasta problema foarte serioasa.

Netflix phishing atac

Netflix este cea mai mare platforma de streaming din intreaga lume, acest lucru nu poate fi negat, iar din pacate toata aceasta popularitate atrage si atentia oamenilor care nu au intotdeauna chiar cele mai bune intentii. Mai exact, se pare ca Netflix are utilizatorii vizati de o campanie de tip phishing care are menirea de a ii lasa pe utilizatori fara conturi daca nu sunt foarte atenti la link-urile pe care le acceseaza din email-urile primite de la hackeri.

Puteti vedea mai jos cum arata mesajul pe care unii americani l-au primit de la hackerii care incearca sa-i pacaleasca pentru a le fura conturile, iar totul intra in categoria tipica a mesajelor de tip phishing distribuite de ani de zile. Utilizatorilor li se spune in email ca Netflix are probleme cu tragerea sumei necesare pentru plata abonamentul lunar al platformei, si ca desi se va reincerca procedura, oamenilor li se recomanda sa isi actualizeze datele.

Atacul de phishing care te lasa fara contul Netflix

netflix phishing

Email-ul are si un buton care pare sa le spuna utilizatorilor ca accesarea sa ii va directiona catre website-ul Netflix pentru a isi actualiza informatiile, insa din pacate ei sunt trimisi catre website-ul hacerilor, o clona a celui real. In general se cloneaza doar pagina de logare pentru a se fura contul, insa si pagina de actualizare a datelor de plata poate fi clonata pentru a se fura si informatiile cardurilor cu care sunt platite abonamentele, iar asta e marea problema.

Daca hackerii obtin datele cardurilor oamenilor, le pot folosi pentru a face diverse achizitii de pe website-uri care nu au sisteme avansate de securitate pentru plati online, si nu protejeaza clientii care le cumpara produsele. Problema este ca uneori si Netflix poate trimite email-uri de acest gen, astfel ca utilizatorii sunt cei care trebuie sa fie atenti si sa aiba grija sa nu acceseze decat website-ul companiei unde datele lor nu pot fi furate.

Netflix are pagini speciale cu informatii privind modul in care oamenii se pot proteja impotriva atacurilor de acest gen, insa in final noi suntem cei care trebuie sa avem grija sa nu le oferim hackerilor datele noastre.