Samsung CEDEAZA, Decizia RADICALA Luata pentru Telefoane

Samsung cedeaza in fata problemelor foarte mari, si a luat o decizie radicala pentru telefoanele sale, iata ce se va inatmpla in urmatoarele luni.

Samsung productie telefoane china

Samsung se vede nevoita sa ia o decizie radicala pentru telefoanele sale, compania coreeana fiind intr-un final invinsa de competitori si obligata sa aleaga o solutie pe care nimeni nu credea ca o va vedea aplicata. Dupa ce si-a inchis acum mai bine de o luna ultima fabrica din China care producea telefoane mobile, compania Samsung a decis sa sa apeleze la producatori locali pentru a fabrica unele dintre telefoanele din seria GALAXY A din 2019.

Samsung decide practic sa nu mai faca telefoanele in regim propriu in China, sau in afara tarii, ci sa apeleze la producatori locali pentru acest lucru, totul aparent intr-o tentativa de a concura mai serios cu marii producatori de telefoane de acolo. Cam 20% din productia de telefoane a celor de la Samsung va fi mutata in China incepand din perioada urmatoare, iar asta ar trebui sa ii reduca intr-o anumita masura costurile de productie pentru ele.

Samsung CEDEAZA, Decizia RADICALA Luata pentru Telefoane

Samsung ar urma sa produca in jur de 60 de milioane de telefoane in China anul acesta, dar si anul viitor, adica 20% din vanzarile totale de cam 300 de milioane de unitati anual, si schimbarea este una extrem de importanta. Cei de la Samsung au ales pentru parteneriat mai multe compani, una dintre ele, numita Wingtech, fabricand telefoane inclusiv pentru cei de la Huawei, sau Xiaomi, deci e posibil ca unele dintre secretele sale sa ajunga mai rapid pe la altii.

“Samsung Electronics, care și-a închis ultima fabrică chineză de smartphone-uri în luna octombrie, mută liniștit producția unor modele Galaxy A către contractori precum Wingtech, care sunt puțin cunoscute în afara Chinei. Samsung s-a dezvăluit despre volumele implicate, dar surse au spus că gigantul tehnic sud-coreean intenționează să livreze aproximativ 60 de milioane de telefoane fabricate în China de așa-numiții producători de design original (ODM) anul viitor dintr-un total de aproximativ 300 de milioane de dispozitive.”

Samsung risca totusi sa aiba probleme serioase de calitate cu telefoanele pe care le va produce acolo, iar asta pentru ca nu va putea controla la fel de riguros procesul de productie precum o face in fabricile sale. Totusi, din moment ce Samsung a luat aceasta decizie, e destul de clar ca e dispusa sa isi asume si acest risc pentru a putea concura intr-un final mult mai serios cu toti producatorii chinezi care incetul, cu incetul, ii afecteaza vanzarile globale.

Samsung a pierdut aproape toata cota de piata pe care o avea in China, vanzarile sale scazand dramatic din cauza Huawei, Xiaomi, OPPO, Vivo, OnePlus, dar si a altor producatori, asa ca e in cautare de solutii curajoase.