Digi Mobil SFIDEAZA Autoritatile, ia o Decizie Foarte CURAJOASA

Digi Mobil sfideaza autoritatile cu o decizie foarte curajoasa care a surprins foarte multa lume, iata ce a facut chiar ieri compania pentru clientii sai.

Digi Mobil SFIDEAZA Autoritatile Decizie

Digi Mobil a luat o decizie extrem de curajoasa care sfideaza autoritatile din Ungaria care i-au interzis participarea la licitatia 5G din vara, dar asta nu a oprit operatorul sa-si duca mai departe planurile. In ciuda faptului ca Digi Mobil nu a participat la licitatia 5G din Ungaria, operatorul a realizat la Budapesta primul test in conditii de utilizare reala pentru viitoarea sa retea 5G, ea fiind facuta in baza unor echipamente furnizate de Ericsson.

Digi Mobil a folosit pentru aceste teste spectrul propriu detinut in baza de 3400 MHz, adica vorbim despre o situatie similara cu cea din Romania, unde reteaua sa 5G e facuta tot pe frecventele licentiate initial pentru 4G. Multumita acestui lucru, cei de la Digi Mobil au putut eluda dorinta autoritatilor de a-i tine departe de revolutia 5G din tara lor, iar operatorul a putut face si primul test pentru echipamentele 5G in afara laboratoarelor.

Digi Mobil testeaza reteaua 5G din Ungaria sfidand autoritatile

Digi Mobil le permite si clientilor sa se conecteze la reteaua sa 5G daca se afla in apropierea sediului din Ungaria, deci au practic o retea publica, cu performante care probabil sunt similare cu cele ale retelelor 5G ale operatorilor locali. Avand in vedere ca testele de la Budapesta par sa fi avut succes, cei de la Digi Mobil anunta ca vor implementa statii 5G inclusiv in alte zone, iar in functie de cum vor decurge acele teste, vor decide cum vor merge mai departe.

“”În ultima perioadă, am organizat și desfășurat mai multe teste de laborator pentru viitoarea noastră rețea 5G în Ungaria. Ieri, echipa de proiect a derulat cu succes primul test în regim de funcționare reală a stației de bază instalate în sediul central DIGI din Budapesta. Este un moment important în evoluția companiei noastre, ținând cont de faptul că intrarea noastră pe segmentul serviciilor de telefonie mobilă, prin rețea proprie, s-a produs în urmă cu aproape șase luni.”

Digi Mobil a fost al patrulea operator de telecomunicatii care a cerut permisiunea de a participa la licitatia 5G din Ungaria, iar dupa ce a fost respins de autoritati, a anuntat ca va ataca respectiva decizie pentru a o schimba. Lansarea 5G a celor de la Digi Mobil pare sa fi fost facuta in Ungaria in cam acelasi fel precum in Romania, adica folosindu-se de aceleasi modele de telefoane mobile, si de frecvente 4G, iar acum raman Italia si Spania.

Digi Mobil are in momentul de fata cea mai extinsa retea 5G din Romania, iar daca va continua investitiile intr-un ritm alert, ar putea tine pentru o anumita perioada de timp pasul cu celelalte grupuri telecom din tara.